„Regitra“: nesusimokėsi baudų – negausi vairuotojo pažymėjimo

  • Teksto dydis:

Nuo gruodžio 1 d. pažeidusiems Kelių eismo taisyklių reikalavimus ir nesusimokėjusiems visų paskirtų baudų per atitinkamą laikotarpį „Regitroje“ nebus išduodami ir keičiami vairuotojo pažymėjimai.

Pasak „Regitros“, užsisakant vairuotojo pažymėjimą internetu arba padalinyje duomenys apie nesumokėtas baudas bus tikrinami informacinėje sistemoje. Jei nustatytas terminas joms sumokėti bus pasibaigęs, asmuo vairuotojo pažymėjimo pasikeisti negalės. Ši nuostata įtvirtina Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme.

Asmenys, kurie praleido baudos mokėjimo terminą ir nori užsisakyti naują vairuotojo pažymėjimą, kviečiami tai padaryti kuo skubiau. Susimokėjus Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) baudas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, vairuotojo pažymėjimą bus galima pasikeisti be jokių papildomų sąlygų.

„Regitra“ taip pat primena, kad jei pradedantiesiems vairuotojams per pirmuosius dvejus metus nepavyko išvengti Kelių eismo taisyklių pažeidimų, vienerių metų laikotarpyje jiems privaloma pabaigti papildomus mokymus, nes kitaip nebus išduotas naujas vairuotojo pažymėjimas.

„Regitros“ duomenimis, Lietuvoje yra apie 1 mln. 483 tūkst. asmenų, kurie turi galiojančius vairuotojo pažymėjimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėdė

Dėdė portretas
Sveiki jeigu bauda gavau pries 2017 12men ir dabar noriu laikyti teises ar rekia apmokėti bauda?

Daiva

Daiva portretas
VMI pažeidžia mūsų teisę dirbti ir susimokėti tipo baudas,kažkoks asilas nusprendė tokiu būdu susirinkti baudas,neleisdamas pasikeisti teisių,jis mano ,kad žmogus praradęs teisę į darbą.ir likdamas be darbo turės kuom susimokėti,tikrai ne. Jai VMI perdavė anstoliams tai neturi pažeisti žmogaus konstitucines teises į darbą,ir piknaudžiauti savo padėtimi,tai yra pasityčiojimas. Ir norėčiau paklausti to leidėjo įstatymo,ar susirinkot baudas??? Kai pažeidžia taisykles užsieniečiai Chuliganai,veltėdžiai. Kodėl dirbantiems darot spaudimą???

Nikita

Nikita portretas
Sveiki noreciau suzinoti jej baigesi vairuotojo pazimejimo galiojimo laikas ar galima nuvaziavus i regitra jas pakeisti jej ira baudos vmi uz keliu eismo taisikliu pazeidimu bet kursus esu isklauses bet vaziavau ir sustabde pareigunai israse bauda kaip supratau pasake kad negaliu vairuoti nes baigesi galiojimas ir pasake kad laukia bauda iki 450euru ir teisiu perlaikimas vairavimas ir teorija tai kam tada as isvis tas teises laaikiau kad gauti bauda tokio didzio kaip kainuoja isilaikiti tas teises tiesok susikloste tokia situacija kad neturejom is ko susimoketi visas baudas o dabar likau be galimibes kaskur judet nes skaitosi kad teisiu isvis neturiu nors baigesi tik galiojimas vat butu klausimas kodel bauda ligei tokia pati kaip ir be teisiu ?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių