Referendumas: AE šalininkų – beveik dvigubai mažiau nei priešininkų

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) negalutiniai duomenys rodo, kad sekmadienį vykusiame referendume dėl naujos atominės elektrinės (AE) statybos savo nuomonę išsakė 1,359 mln., arba 52,52 proc. balso teisę turinčių Lietuvos gyventojų.

Iš viso rinkimuose galėjo dalyvauti 2,588 mln. žmonių.VRK trečiadienį skelbia išankstinius duomenis iš visų 2017 rinkimų apylinkių.

„Taip“ naujos AE statybai pasakė 34,07 proc., „ne“ - 62,70  proc. balsavusiųjų, arba atitinkamai 463,202 tūkst. ir  852,331 tūkst. žmonių.

Pagal Referendumo įstatymą, klausimas dėl referendumo sprendimo įgyvendinimo ne vėliau kaip per 1 mėnesį nuo jo paskelbimo turi būti svarstomas Seime.Vienintelėje Zarasų-Visagino apygardoje gyventojai balsavo už naują branduolinę jėgainę - už ją pasisakė daugiau nei 65 proc. balsavusiųjų - šios apygardos teritorijoje esančiame Visagine Lietuva su japonais, latviais ir estais ketina statyti naują atominę elektrinę.Visose kitose apygardose atėję balsuoti gyventojai pareiškė nepritarią AE statybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vygis

Vygis portretas
Iš KD publikacijų matosi, kad ir pačioje redakcijoje nėra dorai nusimanančių, iš kur ta energija gaunama ir kiek tos energijos kur išeina. Nors kada laikraštyje patalpintų duomenis apie kaimyninių šalių energetikos balansus ir energijos kainas. Matome vien tik diletantų kliedesius. Štai lenkai beveik 95 proc tenkina iškastiniu kuru, tame 50 proc anglies sąskaita, bedieviškai teršdami atmosferą.

Kaunietė

Kaunietė portretas
Tauta aiškiai pasakė - NE O valdžia , manau, bandys prasukti savo biznius. Tai kam reikėjo uždaryti Ignalinos AE, jai ji dar galėjo dirbti 20 metų, nes buvo išnaudota tik pusė jos resurso.Lietuva vienintelė pasaulyje taip padarė. Dar nebaigtas anos uždarymas, pinigai nežinia kur išleisti. Pirmiausiai, manau, reikia tiksliai pateikti Ignalinos AE uždarymo išlaidas.

1-am

1-am portretas
Pirmiausiai, pats bedieviškai nepasakok nesąmonių. Tai pateik duomenis, kiek energijos buvo parduota iš Lietuvos pusvelčiui ir iš vis negauti pinigai, kai tuo tarpu mes mokėjome virš 20 cnt už KW,papasakok apie tarpininkų aferas, kur gi nuplaukė tie pinigėliai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių