R. Vaitkus: bus laukiama galutinių būsimos valdžios sprendimų

Daugiau nei pusei balsavusiųjų referendume dėl naujos atominės elektrinės Lietuvoje pasisakius prieš, projektą įgyvendinančios bendrovės Visagino atominė elektrinės vadovas sako, jog galutinius sprendimus dėl projekto likimo priims būsimasis Seimas ir Vyriausybė. Anot jo, Japonijos koncernas „Hitachi“, kuris pasirinktas strateginiu projekto partneriu, taip pat lauks šių sprendimų.

„Mes kontaktuojame su “Hitachi„ žmonėmis, laukiame galutinių oficialių rezultatų. Tai yra patariamasis referendumas, ir galutinius rezultatus darys Vyriausybė ir Seimas. Tiek mes, tiek “Hitachi„ lauks tų sprendimų. Kaip galutinai susidėlios, niekas negali pasakyti, o kol kas turime daryti viską taip, kaip darėme“, - BNS sakė VAE generalinis direktorius Rimantas Vaitkus.

Jis pabrėžė, jog labai svarbu, kad referendume buvo didelis šalies rinkėjų aktyvumas ir „labai svarbu, kaip žmonės vertina projektą“.

Į klausimą, ar bendrovė, kuri pastaruoju metu surengė itin aktyvią daugiau nei 1 mln. litų kainavusią kampaniją už naujos AE projektą, padarė klaidų, R.Vaitkus teigė negalintis atsakyti.

„Neturėjome kito pasirinkimo, kaip suteikti žmonėms informacijos - tas ir buvo daroma. Apie sudėtingą daiktą pateikti pakankamai išsamios informacijos yra nelengva. Per 1,5 mėnesio pasakyta viskas, ką galėjome, atkreiptas dėmesys į visas projekto detales. Svarbiausia - didelis aktyvumas, kurio buvo pasiekta“, - kalbėjo VAE vadovas.

Seimo rinkimuose pirmaujančios Darbo partijos lyderis, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas teigia, kad sprendžiant dėl atominės elektrinės likimo, reikia atsižvelgti į energetinės nepriklausomybės siekį, bet jis nėra svarbesnis už ekonominius argumentus. Praėjusį trečiadienį balsuodamas jis pareiškė, kad referendume pasisakė už jėgainės statybą.

Antroje vietoje, remiantis preliminariais rinkimų rezultatais, esančių socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sekmadienį sakė balsavęs prieš atominės elektrinės statybą.

Trečios didžiausios opozicinės partijos, su kuria jau tariamasi dėl bendradarbiavimo po Seimo rinkimų, - partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas Rolandas Paksas anksčiau yra sakęs, jog naujos atominės elektrinės statybos projekte yra daug neatsakytų klausimų.

Lietuvos gyventojai konsultaciniame referendume naujos atominės elektrinės statybai ištarė „ne“. Preliminarūs duomenys rodo, kad į referendumą atėjo daugiau kaip 51,5 proc. rinkėjų, iš jų už naująją AE balsavo 33,96 proc., o prieš 62,7 proc. balsavusiųjų.

Referendumo balsavimo biuletenyje buvo pateiktas teiginys: „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje“, o žmonės gali pasirinkti vieną iš dviejų atsakymų: „taip“ arba „ne“.


Šiame straipsnyje: Rimantas VaitkusVisagino AEVAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Valickas

Valickas portretas
Va dabar tie priešininkai triumfatoriai tegul suranda pelningesnį energijos variantą. Gal Saulė, gal vėjo malūnai. Arba panaudoti Uspackio rusiškas pažintis ir pirkti iš Gazpromo ???

Darrr

Darrr portretas
Dabar tai bus kaip toj Krylovo pasakėčioj. Uspackis - Butkevičius - Paksas trauks energetikos vežimą visi į priešingas puses. O rezultatas kris į Gazpromo pelnų kraitį.

premjeras

premjeras portretas
bus proga pakelt sildymo kainas...o jeigu dar amerikoj dujos atpigtu, tai uz sildyma nesusimoketumem...arba ryziai tailande neuzderetu,kenguru australijoj padaugetu...moketumem dvigubai...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių