R. Vainienė: nepaisant valdžios pastangų, metai buvo neblogi

Ekonomistė Rūta Vainienė sako, kad 2017-ieji, nepaisant valdžios pastangų ir kylančių kainų, Lietuvos gyventojams buvo neblogi, panašūs turėtų būti ir 2018-ieji, jeigu tik neužklups tarptautinės negandos.

„Nepaisant valdžios pastangų, metai Lietuvos gyventojams buvo visai neblogi, išskyrus galbūt tai, kad žmonėms nepatiko augančios kainos – infliacija“, – sako ekonomistė.

Pasak jos, šiemet pradėjusi veikti naujoji valdžia ėmėsi reformuoti praktiškai visas ekonomines sritis, bet tas reformavimas esą pasireiškė tik „paknebinėjimu“, kuris sujaukė žmonių protus ir jokio proveržio nepadarė.

„Buvo ir gerų sprendimų, bet negali pasakyti, kad visos [reformos] buvo dėl žmogaus, dėl to, kad didėtų jo ekonominė, materialinė gerovė“, – pabrėžia R. Vainienė.

Kaip vieną iš gerų sprendimų ji įvardija kompensuojamųjų vaistų sąrašų peržiūrėjimą kas ketvirtį, bet nėra gerai tai, kad iš šio sąrašo pašalinti kai kurie brangūs kompensuojamieji vaistai.

Nors mokesčių reforma išėjo labai nuosaiki, ekonomistė sako tuo besidžiaugianti,  nes „mokesčių sistemoje didysis privalumas yra pastovumas“.

Plačiau apie praėjusiųjų metų ekonominę situaciją ir prognozes kitiems metams žiūrėkite pokalbio įraše.


Šiame straipsnyje: Rūta Vainienėekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

papildymas:

papildymas: portretas
,,..nepaisant laisvos rinkos instituto.."

nepaisant

nepaisant  portretas
laisvos rinkos ir verslo sukčiu pastangų šiais metais dar buvo galima gauti algą iš darbdavių
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių