R. Skyrienė ketinimus atidėti Darbo kodekso įsigaliojimą vertina neigiamai

  • Teksto dydis:

Užsienio investuotojus Lietuvoje vienijančio Investuotojų forumo vadovė Rūta Skyrienė sako kol kas nežinanti, ko tikėtis iš Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), tačiau ji neigiamai vertina partijos lyderių kalbas apie galimybę stabdyti naujojo Darbo kodekso įsigaliojimą.

„Girdėjome pakankamai tokių kontroversiškų pasisakymų, taip pat labai sunku suvokti, kokia bus koalicija - gal jos apskritai nebus. Iš tikrųjų, žmonių toje partijoje, kiek aš pažįstu, yra pakankamai profesionalių ir suprantančių, tačiau mane neramina, kad labai didelė dalis naujų Seimo narių bus iš regionų, neturinčių jokios patirties pačios valstybes valdyme, galbūt daugiau sprendę vietos problemas. Manau, bent jau pradžioje, darbas Seime gali būti pakankamai sudėtingas“, - BNS sakė R.Skyrienė.

Ji taip pat atsargiai vertino LŽVS lyderio Ramūno Karbauskio teiginius apie profesionalų Vyriausybę, kurios ministrai neturėtų dirbti Seime.

„Čia nieko tokio gal naujo nėra, profesionalų Vyriausybė - gerai. Tačiau kažkiek pasidalinčiau pono Valatkos (apžvalgininko Rimvydo Valatkos - BNS) nuomone, kad profesionalui kalbėti apie mažmeninės prekybos vaistais ir alkoholiu sugrąžinimą į valstybinį sektorių atrodo nelabai profesionaliai. Iš esmės, jei į Vyriausybę bus tikrai surinkti profesionalai tikrąja to žodžio prasme, o ne pagal tai, kaip kažkas juos pavadins, tai manau, kad galima ir nuveikti kažkokių darbų. Tačiau jeigu visa valdžia persikels į Seimą, man toks politinis valdymas apskritai atrodo keistai“, - teigė R.Skyrienė.

Tuo metu „valstiečių“ lyderių kalbas apie naujojo Darbo kodekso įsigaliojimo atidėjimą Investuotojų forumo vadovė vertino neigiamai.

„Neigiamai, ką čia dar pasakysi. Nors dar, aišku, reikia pažiūrėti, kas bus premjeru. Man atrodo, kad Saulius Skvernelis (vienas LVŽA kandidatų į premjerus, buvęs vidaus reikalų ministras - BNS), kiek mes esame kalbėję, investicijų svarbą supranta, manau, kad galima bus šnekėtis“, - sakė R.Skyrienė.

R.Karbauskis pirmadienį dar kartą sukritikavo dabartinės valdančiosios koalicijos priimtą Darbo kodeksą ir žadėjo atidėti jo įsigaliojimą, taip pat ketino grąžinti kodeksą svarstyti Trišalei tarybai ir tik tuomet priimti pataisas Seime.

„Manau, kad visi supranta, kad šitas kodeksas yra klaida, jis dar prisidėtų prie emigracijos augimo, nei darbdaviams, nei darbuotojams Lietuvoje jis nėra naudingas. Vienintelė nauda šiandien yra tiems verslininkams, kurie planuoja įsivežti pigią darbo jėgą iš užsienio“, – spaudos konferencijoje pirmadienį tvirtino „valstiečių“ lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha ha

Ha ha  portretas
Gali dabar paprašyti atgal iš socdemų pinigus sumokėtus už kodekso priėmimą :)

As irgi manau,

As irgi manau, portretas
kad sis Darbo kodeksas tik pritaikytas verslininkam.O darbo zmogu pavercia pigia darbo jega.Nori priimi,nori ismeti .Visos teises ji padaryti vergu,beteisiu zmogumi.Seimunai sau issimokejo didziules iseitines.Kodel sau netaike to kodekso?

R

R portretas
Ar ši ponia žino kas yra valstybė? 5% ponų ar 95% piliečių?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių