R. Sinkevičius: į Lietuvą šiuo metu persikėlę iki 10 baltarusiškų įmonių

Į Lietuvą iš Baltarusijos yra persikėlę iki 10 baltarusiškų įmonių, sako ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.

„Iki 10 įmonių, kiek man žinoma, persikėlė šiuo metu. Tikslaus skaičiaus negaliu pasakyti“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą sakė R. Sinkevičius, atsakydamas į liberalo Simono Gentvilo klausimą.

„Visos kaimyninės šalys kovoja dėl IT įmonių persikėlimo į savo šalis iš Baltarusijos. Sakyčiau, kad dabar vyksta derybos su maždaug 80 įvairaus dydžio įmonių. Džiugi informacija, kad vakar gavome pranešimą, jog viena iš didžiausių jų kompanijų, turinti 600 darbuotojų, norėtų persikelti į Lietuvą ir jau pradėjo registracijos procesą“, – pridūrė ministras.

Pasak jo, šiuo metu sąskaitos atidarymas šioms įmonėms yra apsunkintas, tačiau situacija pagerės, kai bus priimtas Akcinių bendrovių įstatymo pakeitimas.

„Registracijos procesas yra apsunkintas, nes veikia Seimo priimtas Pinigų plovimo ir terorizmo prevencijos įstatymas ir apsunkina sąskaitos atidarymą. (...) Kad išspręstume šią problemą, Vyriausybė priėmė sprendimą ir teikė Seimui pakeisti Akcinių bendrovių įstatymo vieną straipsnį, kuriuo būtų galima steigti akcines bendroves nebūtinai turint sąskaitas bankuose, bet ir elektroninių pinigų įstaigose. Laukiame Seimo sprendimo, tas labai palengvintų patį įmonių persikėlimo procesą“, – sakė R. Sinkevičius.

Pasak ministro, kiti procesai, susiję su Migracijos departamentu, vizų išdavimu, laikino gyvenimo situacija, yra išspręsti Vyriausybės sprendimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
vagys savo perkele !kaip ne daeina !

tai turbūt

tai turbūt portretas
iš mūsų valstybės byra paramos, lengvatos ir kt gerovės.Kitaip ko jiems čia važiuot?

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
O kodel sitos sumyztos baltarusijos imones is viso kazkur persikelineja o ne streikuoja, kaip jiems liepe lansbirkos fermos pripazinta Baltarusijos prezidente Chiaburaska????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių