R. Šadžius: nauji NT ir automobilių mokesčiai šiemet nebus svarstomi

  • Teksto dydis:

Finansų ministras Rimantas Šadžius sako, kad šiemet nebus svarstomi nauji nekilnojamo turto (NT) ar automobilių mokesčiai, nes Seimo kadencija eina į pabaigą, ir tai svarstyti turėtų naujasis Parlamentas.

„Šiemet jau tikrai ne. Šie metai jau suplanuoti. Aš tikrai nenorėčiau, kad šiemet turint patvirtintus visus biudžetus - valstybės socialinio draudimo ir sveikatos draudimo - kad jie keistųsi. Mums reikia įprasti prie normalaus biudžetinio ciklo. Dėl ateities šnekėti labai sunku. Dabar vyksta rinkiminė agitacija ir Parlamento rinkimų dalyviai pateiks įvairių pasiūlymų“, - po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė R.Šadžius.

Anot jo, šiuo metu svarbu neįvesti naujo NT mokesčio ar apmokestinti visą NT turtą, bet sureguliuoti NT registravimą, nes yra daug išsisukinėjimo atvejų.

„Aš manau, kad pirmiausia yra būtina sutvarkyti NT apmokestinimą ta prasme, kad reikia surinkti mokesčius pagal dabar galiojančius įstatymus nuo viso turto. Šiandien dar nereti atvejai, kai statinys - brangus būstas yra pabaigtas statyti, bet statybos pabaiga neregistruojama, ir gyventojai apsimeta, kad jis nenaudojamas, o nenaudojamas turtas yra neapmokestinamas. Turėtų žymiai rimčiau į šį darbą įsitraukti savivaldybės. Neina šneka apie tarifų didinimą, apie kažkokių esminių taisyklių keitimą. Eina šneka apie susitvarkymą“, - kalbėjo R.Šadžius.

Finansų ministras taip pat pridūrė, kad šioje Seimo kadencijoje neketinama svarstyti ir automobilių mokesčio.

„Europos Komisija šiose rekomendacijose konkrečiai automobilių mokesčio nėra įvardinusi, bet, mano žiniomis, Lietuva Europos Sąjungoje yra likusi vienintele valstybe, kuri jokiu kampu ar požymiais nėra apmokestinusi automobilių. Dažniausiai šalys yra linkusios šį mokestį laikyti ekologiniu mokesčiu. (...) Manau, kad šis klausimas bus vienaip ar kitaip svarstomas, bet, be abejo, šioje Seimo kadencijoje tikėtis sprendimų negalime“, - kalbėjo R.Šadžius.

Trečiadienį paskelbtose Europos Komisijos rekomendacijose Lietuvai siūloma mažinti mokestinę naštą mažai uždirbantiems asmenims, perkeliant ją kitiems šaltiniams, kurie palankesni augimui, pavyzdžiui NT ir automobilių mokesčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
Iki rinkimų NE-po rinkimų TAIP..besočiai.Mažinkit savo" personas" valdymo aparate -tai ir pinigų atsiras.Dabar jau beveik po vieną "valdovą"- vienam Lietuvos gyventojui.Ar ne gėda?Lietuvoj greit neliks gyventojų,tada ką darysite,įpratę "Laisvai" ir "patogiai" gyventi ?

pypenas

pypenas portretas
Parazitai,dar jums negana buožinti žmones............
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių