R. Masiulis: vieną sėkmingiausių vadovų radau futbolo aikštėje

Vieną sėkmingiausių vadovų susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigia atsirinkęs ne darbo pokalbyje, o futbolo aikštėje.

„Pamačiau, kad jis stovi tiesiai, nebijo kontakto, autoritetų, kovoja iki galo, bet nėra piktas. Ir jo profesinė kompetencija buvo aukšta”, – sakė viena iš pasaulinės Lyderystės konferencijos pranešėjų.

Penktadienį Klaipėdoje prasidėjusio renginio, kuris po savaitės pasieks ir Vilnių, kvietimas – tapti lyderiais ten, kur esame, nes, kai lyderis tobulėja, laimi visi.

Devintus metus Lietuvoje rengiamoje Pasaulinėje lyderystės konferencijoje R. Masiulis kalbės apie tai, kas, jo manymu, yra geras lyderis. Kada jis pats suprato esąs vizijos žmogus, kokie buvo pirmieji žingsniai.

Kodėl vienoje organizacijoje pilna intrigų, o kitose jų nėra? Kas lemia atmosferą organizacijoje ir kiek tai priklauso nuo vadovo? Į šiuos ir kitus klausimus auditorijai bandys atsakyti susisiekimo ministras.

Taip pat R. Masiulis kalbės apie moralines krizes ir sunkiausius sprendimus, kuriuos teko priimti bei kas jam padėjo kloti gyvenimo pamatus ir kada tai įvyko.

ELTA primena, kad Pasaulinėje lyderystės konferencijoje Lietuvos lyderiai įžvalgomis dalijasi gyvai, o užsienio lyderių pranešimai transliuojami vaizdo formatu. Pranešimus dalyviai gali aptarti grupėse prie stalelių, renginyje apstu ne tik kalbų, bet ir muzikos, spalvų, kvapų.

Šių metų konferencijos pranešėjų sąraše – žinomi ir negirdėti vardai.

UAB „Intersurgical” vadovas Sigitas Žvirblis „kalbės, ar verslas ir tarnaujanti lyderystė suderinama, LCC tarptautinio universiteto dėstytoja, penkis vaikus auginanti Susanna Karosas pagrįs, kodėl tiki filantropijos idėja.

Šiais metais drauge su dukrele Iva ji susitiko su 2500 vaikų iš įvairių Klaipėdos mokyklų, pasakojo jiems apie Dauno sindromą turinčius žmones.

„Tik gimus dukrai supratau, kad gyventi kitaip nebūtinai reiškia gyventi blogai“, – sako įkvepiantį pranešimą parengusi Pasaulinės lyderystės konferencijos viešnia.

Penktadienį Klaipėdoje prasidėjusios konferencijos svečio Mišos Jakobo pranešimo tema – „Pamatyk, pasitikėk, pagirk”.

„Man nieko nėra svarbiau už jūsų išsilavinimą”, – sako Vilniaus Šalomo Aleichemo gimnazijos direktorius Miša Jakobas, per 27-erius vadovavimo šiai gimnazijai metus nedidelę, vos keliolika mokinių turinčią, mokyklėlę išauginęs iki elitinės šalies mokyklos, į kurią mokiniai veržte veržiasi, nes gimnazija garsėja ne tik aukštu akademiniu lygiu, bet ir tuo, kad čia nėra patyčių.

„Lyderis neprivalo būti protingiausias žmogus ir žinoti visus atsakymus, bet jis turi būti stiprus. Jo stiprybė – suburti žmones ir siekti bendro tikslo. Mėgstu sakyti, kad lyderis laiko savo rankose įstaigos vėliavą, ir jo šūkis, užrašas ant vėliavos labai aiškus ir įkvepiantis: ,,Paskui mane, mano draugai, ir net mano niekšai“, – sako Vilniaus Šalomo Aleichemo gimnazijos direktorius.

Pasaulinių kompanijų „Lego“, „Ikea“, „Google“, „Facebook“ ir kitų samdomas pažangos skatinimo ekspertas Rasmus Ankersonas vadovauja Danijos futbolo klubui „Midtjylland“ ir yra vienas iš Anglijos Brentfordo futbolo klubo direktorių. Bene novatoriškiausiuose futbolo klubuose sprendimai priimami remiantis duomenų analize.

„Pamaniau, kad mes daug kalbame apie tai, kaip organizacijoms tapti sėkmingomis. Bet gal per mažai kalbame apie iššūkius, lydinčius sėkmingas organizacijas. Išdidumas, pasitenkinimas, nenoras keistis. Manau, kad šiandien apie tai kalbėti svarbiau negu kada nors anksčiau”, – teigia kitas Pasaulinės lyderystės konferencijos svečias, kurio kalbą bus galima išgirsti ir aptarti Vilniuje, lygiai po savaitės.

Pranešimą „Transformuojanti svetingumo galia” parengęs Dannis Meyeris žinomas kaip puikus vadovas, verslininkas ir humanitarinės pagalbos teikėjas, kurį 2015 metais „Time“ žurnalas įvardijo vienu iš šimto įtakingiausių žmonių, teigia, kad šiandien nereikia mokėti naudotis žemėlapiais. Nereikia mokėti italų arba prancūzų kalbos. Užtenka nueiti į Instagram socialinį tinklą ir pažiūrėti į nuotraukas.

„Dabar naujovė yra naujovė tik dvi minutes. Tai reiškia, kad mūsų sėkmė pastatyta ant gerai apgalvotų dalykų“, – sako dar vienas Pasaulinės lyderystės konferencijos kalbėtojas, kurį bus galima išgirsti Vilniuje.

O štai Straivas Masiviwa primins: „Nesvarbu nuo ko pradėjai, svarbu kuo užbaigsi”. Afrikoje laikomas vienu dosniausių humanitarinės pagalbos teikėjų, S. Masiviwa aktyviai dalyvauja kovoje prieš badą, skurdą, Ebolą. Jis yra skyręs mokslo stipendijas daugiau kaip 42-iems tūkstančiams Afrikos našlaičių.

Vizionierius Saimonas Sinekas moko vadovus ir organizacijas įkvėpti kitus. Pasaulinėje lyderystės konferencijoje Vilniuje jis dalinsis pastebėjimais, kokioje aplinkoje geriausiai atsiskleidžia žmonių sugebėjimai.

S. Sineką išgarsino sąvoka „Pradėk nuo „kodėl?'“, o jo pranešimas šia tema tapo trečiu visų laikų labiausiai žiūrimu pranešimu TED Talk platformoje.

Tai tik nedidelė dalis pasaulinio garso pranešėjų temų, kurias lapkričio 30 dieną Klaipėdoje prasidėjusioje konferencijoje bei gruodžio 7 dieną Vilniuje vyksiančioje Pasaulinėje lyderystės konferencijoje galės išgirsti ir grupėse aptarti visi norintys.

Kaip sakė vienas iš renginio organizatorių Remigijus Jucevičius, Pasaulinės lyderystės konferencijos tikslas nusakomas paprastais žodžiais – įkvėpti kiekvieną žmogų dorai lyderystei.

„Kviečiame kiekvieno sektoriaus atstovus, kad ugdytų savo lyderystės įgūdžius, įkvėptų savo komandą, pasisemtų idėjų ir dalintųsi įžvalgomis su kitais“, – sakė „Gerosios naujienos centro“ vadovas R. Jucevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nedalyvis

 nedalyvis portretas
Ar visus vadovus gerb. Masiulis pasirenka per varžybas, gal čia naujas konkurso būdas, normaliai....

klaunai

klaunai   portretas
futbulilninkai ministerijoj vadovaus suuuuupeeeeeeer išradimas dar vienas cccccccirkasssssssss

nu jo

nu jo portretas
matosi surinktu vadovu kompetencijos... Matyt visus futbolistus ir surinko. Proto ten nerasta, tik eiliniai vadybininkeliai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių