R. Masiulis: incidentas nepadarė žalos „NordBalt“ projektui

  • Teksto dydis:

Energetikos ministras Rokas Masiulis sako, kad incidentas, kai prie Baltijos jūroje klojamo elektros kabelio „NordBalt“ trasos budintis laivas turėjo nuo jos nukrypti, nepadarė jokios žalos projektui. Premjeras taip pat tikina, kad tai nepakenkė darbams, tačiau sukėlė nereikalingos įtampos.

„Laiko prasme ar finansiškai toks incidentas nepakenkė, tačiau buvo sukelta nereikalinga įtampa, ir manome, kad tai daroma turint kažkokių paskatų, nes incidentai kartojasi“, - BNS per atstovę spaudai sakė Algirdas Butkevičius.

„Šios dienos įvykis, kai prie „NordBalt“ jungties trasos budintis specialus laivas turėjo nukrypti nuo kabelio klojimo trasos, nepadarė jokios žalos „NordBalt“ projekto eigai“, - pranešime sakė energetikos ministras Rokas Masiulis.

Anot jo, kabelio tiesimo darbai bus baigti iki vasaros pabaigos, kaip ir planuota.

Kabelio užsakovė bendrovė „Litgrid“ teigia, kad Rusijos kariniai laivai netrukdo tiesti „NordBalt“. Tačiau bendrovė patvirtino, kad specialus kabelį Baltijos jūroje prižiūrintis laivas šiemet jau tris kartus turėjo nukrypti nuo trasos, įsakius Rusijos kariniams laivams.

Iš viso nutiesta apie 350 kilometrų „NordBalt“ kabelio, kurio visas ilgis jūroje sieks 410 kilometrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių