R. Lazutka apie pensijų reformą: tai yra posūkis 180 laipsnių kampu

Grįžti į straipsnį

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
O į temą pasakysiu štai ką. Ne kartą jau rašiau, kad liberalas Skvernelis yra "valstybininkų" valstiečiams įkištas Trojos arklys. Jis darys viską, kad valstiečių programa būtų sukompromituota ir neįgyvendinta. Tačiau šiuo atveju tikiuosi, kad seime tokia pensijų reforma nepraeis.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Ne, Kęstai, neguglinsiu - man gana tamstos komentarų. Atsiprašau, bet juose matau vien kvailystes. 1. Rusai puolė visada, kai tik galėjo. Daugybę kartų nuo XVI amžiaus. Vien XX amžiuje - bent du kartus (1918, 1940). Kitas priskaičiuotų ir daugiau puolimų. Kai galės, ir vėl puls, nes savo valstybės vakarinę sieną ir toliau projektuoja Baltijos pakrantėmis (jas jie vadina "jestestvennyje granicy"). 2. Pilietis turi prisidėti prie valstybės išlaikymo. Jei sutinka mokėti dvigubus mokesčius - valio! gali turėti ir dvi pilietybes. Bet tokių nebus, kaip ir pensininkų, grįžtančių Tėvynėn. Ar daug jų grįžo iš Amerikos, palikę ten savo vaikus ir anūkus? Be to, grįžimui nereikia pilietybės, reikia tik storesnės piniginės. Kvailiausia - tamstos prognozuojamos didelės įplaukos į Lietuvos biudžetą iš - sugalvok tu man! - mokesčių už pensijas.

visi

visi portretas
sie briuselio chalujai ir toliau istikimai mulkina zmones ir senu pensininku dangstys naujus tesdami visus pazadetus pazadukus taip prailgindami savo valdanciuju egzistencija.....

genadijus

genadijus portretas
sutikciau kaupti jei ruzgys laiduotu savo pinigine kad pensija padides

Kęstas

Kęstas portretas
Iš kur gauti daugiau pinigų Sodrai? Kodėl mums naudinga leisti įsigyti dar vieną pilietybę, neprarandant Lietuvos pilietybės? Tauta sensta, nes gimstamumas mažas. Medicinos mokslas vystosi nepaprastai greitai. Todėl greitu laiku tapsime pensininkų tauta. O iš kur tos pensijos? Kas uždirbs? Gavę antros valstybės pilietybę, mūsų broliai ir seserys lietuviai emigrantai galės dirbti tos antros valstybės tarnautojais. Jei jie grįš senatvei į Lietuvą, tai mokesčius už jų didžiules (mūsų požiūriu), antroje valstybėje tokiu būdu uždirbtas, pensijas, jie, kaip Lietuvos rezidentai ir nacionalai, turės mokėti Lietuvoje (pavyzdžiui, sutartis su JAV, 19-tas straipsnis, paragrafas b).

Kęstas

Kęstas portretas
Iš tų mokesčių galėsime mokėti Sodros pensiją jums, kurie dabar dalyvausite referendume apie dvigubą pilietybę Lietuvos piliečiams. O kaip su tais rusais? Rusai daug metų neužpuolė NATO. Tai šansų, kad užpuls, nėra. Ir NATO šalys, ir rusai nori gyventi, todėl vengia branduolinio karo. Kodėl tiek daug riksmo, kad rusai puola? Rėkia tie, kurie bando gauti naudos iš prekybos pasenusiais Boxeriais, auksiniais šaukštais ir kitokiu šlamštu. Net karingoji D. Grybauskaitė prašo pagalbos iš prekeivio D. Mockaus. Galvokit savo galva, tokių savanaudžių rėksnių neklausykit. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

...

... portretas
ESMĖ: "„Mes visuomet sakėme, kad nepakanka kaupti [principu] 2+0+0, ir žmones reikia motyvuoti, kad jie kauptų papildomai, o tie, kurie kaupia [principu] 2+2+2, turi 6 procentų normą ir to lyg ir pakaktų" - JEI formulė '2+0+0' žmogui reiškia NUOSTOLIUS, tai REIŠKIA kad privatininkas nesugeba efektyviai tų pinigų valdyt, kad 'Sodra' - geriau. BET - jei formulė '2+0+0' naudinga privatininkui, tai REIŠKIA kad formulė '2+2+2' jam yra bent 3 kartus naudingesnė. Ir DAR reikia nepamiršt kad ESĄ po mokesčių sujungimo TIK formaliai padidėtų atlyginimai (vis vien tuos mokesčius mokėt tektų), BET - visi tie %% jau būtų skaičiuojami nuo to 'padidinto' atlyginimo... privatininkui GERAI kai įplaukos jiems padidėja, BET - eiliniam žmogui TIK blogiau, realus (likęs) atlyginimas jam TIK sumažės. (ir dar nepamirškim kad 'padidėjus' atlyginimams dauguma mūsų kompensacijų nebegautų, o tai DAR viena netektis.)

Galerijos

Daugiau straipsnių