R. Karbauskis siūlo ruoštis specializuotų alkoholio parduotuvių steigimui

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis vadovas Ramūnas Karbauskis ragina įpareigoti Vyriausybę iki kitų metų vidurio parengti teisės aktus, reikalingus specializuotų alkoholių parduotuvių įsteigimui. R.Karbauskis tikisi, kad tokios parduotuvės sumažins alkoholio vartojimą.

„Yra pasiūlymas, kad būtų suskaičiuota viskas, kas tuo klausimų būtų reikalinga. Kad Vyriausybė parengtų tokį planą, įstatymų projektus, dėl to, kad Lietuvoje atsirastų specializuotos alkoholio parduotuvės, nes tam reikia pakankamai laiko“, - trečiadienį žurnalistams sakė R.Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad tai nėra konkretus sprendimas dėl tokių parduotuvių steigimo.

„Tai tik pasiūlymas suskaičiuoti, kad mes matydami tendencijas kitais metais turėtume parengtą sprendimą. Nes specializuotos parduotuvės visur Skandinavijos valstybėse davė rezultatą - labai akivaizdų mažėjimą alkoholio vartojimo“, - tvirtino R.Karbauskis.

Jo parengtame Seimo protokolinio nutarimo projekte siūloma pavesti Vyriausybei iki 2018-ųjų liepos 1 dienos parengti įstatymų pataisas, sukuriančias teisines prielaidas Lietuvoje steigti specializuotas alkoholio parduotuves ir nustatančius licencijų išdavimo tvarką.

Pasak „valstiečių“ lyderio, šiuo metu Seime svarstomi Alkoholio kontrolės įstatymo ir lydinčiųjų įstatymų pakeitimo projektai įgyvendina tik pirmąjį alkoholio visuomenei daromos žalos mažinimo etapą.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pernai gruodį sakė, kad specializuotos alkoholio parduotuvės galėtų atsirasti 2018 metais, o jų skaičių ketinama nustatyti, atsižvelgiant į gyventojų skaičių.

Šiuo metu Seimui pateiktuose Alkoholio kontrolės įstatymo pataisose taip pat yra siūlymas steigti specializuotas alkoholio prekybos parduotuves, tačiau Vyriausybė savo išvadoje siūlo Seimui kol kas nenustatyti specialių reikalavimų alkoholio parduotuvėms, nes dar planuojama įvertinti specializuotų parduotuvių galimybę.

„Valstiečiai“ rinkimų kampanijos metu žadėjo įvesti ir valstybinį alkoholio prekybos monopolį, tačiau vėliau nuo šio siūlymo buvo atsitraukta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asss

Asss portretas
Tegu policija isdrysta gaudyt prisilupusius iki apsivemimo mazvaikius ir tegu is principo bauduoja tevus ant 200 ar 300 ewro...

auksinis

auksinis portretas
"jų skaičių ketinama nustatyti, atsižvelgiant į gyventojų skaičių." Tai Plungeje uzteks vienos parduotuves, o Balbieriskio gyventojas tegul vaziuoja i Prienu rajono centra. :)

reikes

reikes portretas
siulau sostine is naisiu perkelti i vilniu su pavadinimu vilgandrai nes tie gandragalviai pries nieka nesustos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių