R. Karbauskis: PVM lengvata malkoms bus

Grįžti į straipsnį

Kęstas

Kęstas portretas
"Net Amerikoje 1970-taisiais prezidentas Richardas Nixonas apkaltino maisto parduotuves neleistinu pelnyjimusi žmonių sąskaita ir įvedė kainų kontrolę." Jei tai galima padaryti kapitalizmo tvirtovėje - Amerikoje - tai kodėl tai negalima padaryti Lietuvoje? Valstiečiai turėtų būti drąsesni ir įvesti kainų kontrolę Lietuvoje, kol mūsų kainos nesusivienodins su kainomis Lenkijoje. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kęstas

Kęstas portretas
Jurijau, nenurašykime dujotiekių, nes vokiečiai jais dar ilgai jais naudosis. "Nord Stream 2" dujotiekis Baltijos jūroje statomas nuo 2015 m., o jį reikia užbaigti 2019 m. pabaigoje. Jo gynėjai teigia, kad projektas yra visiškai komercinis: dujotiekis sujungs didžiausią pasaulyje gamtinių dujų eksportuotoją Rusiją su didžiausia Europos ekonomika Vokietijoje, padvigubės esamos linijos "Nord Stream 1" pajėgumai, kurie veikia nuo 2011 m. Kartu šie du dujotiekiai galiausiai galės perduoti 110 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų per metus, kad būtų patenkinama beveik ketvirtadalis visos paklausos visoje ES. Perduok linkėjimus Putinui.

Jurijus

Jurijus portretas
kęstai melagi,kenkėjau, ar neišmanėli,net tavo mylimas Putinas pasakė kad Rusija perorentuojama į dujų tiekimą Europai jūros keliais laivais tankeriais.

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Kęstai, galvoji, kad dėl nuolatinės, organizuotos, sąmoningos dezinformacijos prieš Lietuvos valstybę išsisuksi nuo teisėsaugos ?

Patologinis melagis vaidina Mesiją

Patologinis melagis vaidina Mesiją portretas
po skatiką, lyg išmaldą numeta visų uždirbtus pinigus.

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl net malkoms neužtenka? Kodėl tiek metų skurstam? Kodėl vokiečiai kratosi suskystintų gamtinių dujų (SGD), o Lietuva - ne? "Didelė problema, susijusi su SGD, vokiečių požiūriu, yra tai, kad SGD yra brangesnės, nei dujotiekio dujos iš Rusijos. Amerikos SGD eksportuotojai turi parduoti dujas Europoje ne pigiau, kaip už 6-7 dolerius milijonui britų terminių vienetų (mBTV), kad būtų padengtos tų dujų įšaldymo, laivybos ir pakartotinio dujinimo išlaidos. Priešingai, Rusijos ilgalaikės ribinės tiekimo į Europą išlaidos yra tik apie 5 dolerius už mBTV." Kodėl Lietuvoje apšildymas toks brangus?

Kęstas

Kęstas portretas
Politikai, vardan pigios kovotojų su rusais garbės ir televizoriaus propagandos išbaidytų kaimo pensininkių balsų, verčia mus pirkti brangesnes SDG, vietoje pigių rusiškų dujų iš vamzdžio. Šildymas malkomis negali būti pigesnis, nei šildymas dujomis, nes tada pritrūksta malkų, ir jų kaina kyla. Ar kaimo pensininkių balsų mūsų kvaili antirusiški politikai netenka, kai malkos pabrangsta? Ne, nes tos pensininkės kūrena vogtomis iš miškų, todėl nemokamomis, malkomis. Taip kad nesitikėkite pigaus apšildymo miestuose. Va tau, boba, ir mBTV... Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

to Zinanciam

to  Zinanciam portretas
Tu durnas ar tik apsimeti tokiu? Nieko situo klausimu nerauki, tia net neverta su tavim diskutuot.

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Nieko vyrai čia nebus,tai tik kolchizo pirmininko populiarumo procentų didinimas,kol kitai žiemai reiks pirkti malkas jos bus brangesnės ne PVM-o procentais už kūbinį metrą,o realiais eurais daug didesnės prie tų oačių pensijų ir atlyginimų.

apta

apta portretas
o kodel anglims nera lengvatos jos irgikurui naudojamos o malku lengvata tai cipsu naudotojams tik gyventojai to nepajaus nes skirtuma energetikai pasiims

Konstitucija

Konstitucija portretas
Joje parašyta, kad negalima jokia diskriminacija. Centrinis šildymas - PVM lengvata yra, malkomis - žadama, o jei dujomis - lengvatos nera. Akivaizdi diskriminacija. O politikams - dzinnnnn...,

Zinanciam

Zinanciam portretas
Gal pirmiau pats paskaičiuok, kokį šilumos kiekį gamina "biokuro" jėgainės, ir kiek privatus namas. "Biojėgainės" teršia nė kiek ne mažiau. O "pilno degimo", kitaip tariant, šimtaprocentinio koeficiento, nėra iš viso.

Zinantis

Zinantis portretas
Tu atsilupeli is pradziu pasidomek kaip biokuro jegainese vyksta degimas ir kaip privaciam name. Jegaines tam paciam kiekiui silumos pagamint ismeta tukstanciais kartu maziau tersalu, nes vyksta pilnas degimas.

Ir iš kur tokia arogancija?

Ir iš kur tokia arogancija? portretas
"PVM malkoms bus",- pasakė Naisių šeichas savo tautai. Ir visi patikėjo...

>O

>O portretas
Kas būtų, jei daugiabučiai pradėtų malkomis kūrent? Ogi tas pat būtų, kas ir dabar. Atsiprašant "biojėgainės" ir dabar kūrena malkas, tik dūmai ne iš pačių daugiabučių rūksta, o iš jėgainių. Dūmija ne patys daugiabučių gyventojai, juos šildant dūmijama kitur, smardinama kažkam kitam po nosim. Kažkodėl nieks taip ir neatsako į klausimą: kodėl privačiam namui šildantis malkomis malkos yr kietas kuras, o centralizuotai deginamos malkos - jau "biokuras"? Dėl miškų pirmam paaiškinu: jei malkomis šildytųsi tik tie, kurie neturi kitos išeities, miškai nenukentėtų, bet kai malkom pradėjo šerti jėgaines, tai ne tik miškų ir parkų, bet ir sodų greitai neliks. Nors godžiausiai brandžius miškus naikina "Ikea", ir nieko jai nepadarysi - supirko teisėtai!!!

išdurs ej bogu išdurs.Paminėsit mano žodžius ...

išdurs ej bogu išdurs.Paminėsit mano žodžius ... portretas
.Paskelbė ant visosvieto kad palieka PVM lengvatą šildymui-visi ploja -pagarba.Praeina mėnuo ir tų pačių Skvernelių kainų komisija skelbiaapie kainų didinimą už šildymą.Taip pat bus ir su malkomis-priešrinkiminis triukas

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Pirmininkas Ramūnas pabijojo,kad šančiškiai,Agrokocerno šešėlyje,gali jam ,,pakrauti malkų''.

Aiva

Aiva portretas
O kokios lengvatos sildantis dujomis

V

V portretas
Taip taip bus vasara butinai,arba ne

O

O portretas
O mokestis už oro taršą bus? Kas būtų, jei visi daugiabučiai pradėtų malkomis kūrent?

serž

serž portretas
o kad dujos, elektra 2019metais brangs valdžiai nusispiaut.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir vėl artėjant rinkimams prasideda "šou" ,mažinamas PVM tarifas kųrenantiems malkomis ,o kas "švariu" kuru šildo patalpas-dujomis ,elektra špyga po nosim.Tie seimūnų rinkimai jau taip žmonėms įgriso ,kad greitu laiku neliks žmonių, kurie juos rinktų.

w

w portretas
lengvata malkoms bus , bet malkos pabrangs .

tai ir

tai ir portretas
pjaunam miškus toliau.

Galerijos

Daugiau straipsnių