R. Karbauskis: draudimo prekiauti alkoholiu paplūdimiuose tikrai niekas neatšauks

Seimo valdančiųjų „valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad Seimas galėtų grįžti prie diskusijos dėl prekybos alkoholiu miestų kavinėse ir peržiūrėti atstumus. Tiesa, siekį atšaukti draudimą prekiauti alkoholiu paplūdimiuose R. Karbauskis vertina skeptiškai.

„Ką galime analizuoti, tai atstumus miestuose, lauko kavinėse. Vienintelis (dalykas – ELTA), kuris man kelia šiokį tokį klausimą, ar mūsų sprendimai yra visiškai pamatuoti. Bet jei šnekėtume apie pliažus, čia net minties negali būti. To sprendimo tikrai niekas neatšauks“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, būtent dėl atstumų klausimo „valstiečiai“ galėtų imtis iniciatyvos.

„Mes turime laiko, mes juos (draudimus – ELTA) peržiūrėsime, kiek būtų paliesta, nes pokyčiai alkoholio vartojime yra labai teigiami, alkoholio vartojimas labai stipriai mažėja. Aišku, kad tas sprendimas dėl lauko kavinių dar neveikia. Dėl to galėtume šiandien atsižvelgti į tuo momentu išsakytus argumentus ir peržiūrėti atstumus“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

ELTA primena, kad nuo 2020 metų šalyje nebeliks nestacionarių alkoholio prekybos vietų, kurioms savivaldybės išduoda atskiras licencijas kurortinio sezono metu. Nuo tų pačių metų alkoholis nebegalės būti parduodamas paviljonuose. Jie bus išbraukiami iš prekybos alkoholiniais gėrimais vietų sąrašo.

Seimas 2017 metais taip pat pritarė R. Karbauskio ir Andriaus Palionio pasiūlymui nustatyti, kad neterminuota mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais licencija suteiks teisę aptarnauti pirkėjus ir lauko sąlygomis ne didesniu kaip 40 metrų atstumu nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos įrengtose aptarnavimo vietose.

Tiesa, Seimo narė Aušrinė Armonaitė siūlo atsisakyti draudimo alkoholiu neleisti prekiauti nestacionarioms kavinėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimuciui biciulis

Rimuciui biciulis portretas
Apsirinki,bus Karbauskelis ir kitam seime,nes ūsuotis bebrų ir konservuoti grįstų liberalų prie valdžios neprileisime.Jie jau užtektinai prisivalde .Lietuviai idiotai būtų,jei vėl už buvusius balsuotų.O naujų normaliu nėra,nebent prietranka rusas uspaskich kam nors kvailam patinka.

Tadas

Tadas portretas
Labai šaunu.Pagaliau apsisnargleje alkoholikai nesimaisys po kojomis ir negirdėsime jų keiksmažodžių.Saunuolis Karbauskis,apmazins šiukšles ir prasigerusi mėšlą Lietuvoje.Girtuoklius reikėtų šaudyti ir karti.

...

... portretas
Vai kaip sunerimo skenduolių geną turintys...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių