R. Karbauskis: Darbo kodekso taisymas – vienas pirmųjų naujo Seimo darbų

  • Teksto dydis:

Antros pagal populiarumą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis mano, kad taisyti trečiadienį priimtą Darbo kodeksą turės būti vienu iš pirmųjų naujai išrinkto Seimo darbų.

„Kodeksas turi tapti socialiai teisingesnis ir subalansuotas, o ne naudingas išimtinai tik vienai pusei“, - pranešime cituojamas R.Karbauskis.

Anot jo, persvarstant kodeksą būtina atsižvelgti į prezidentės ir Trišalės tarybos pastabas.

„Darbo santykių liberalizavimas pagal patvirtintą ydingą modelį tik dar labiau paskatins emigraciją. Visų antra, tai neišspręs darbuotojų problemų, priešingai – jų tik pridarys ir įvarys žmones į kampą“, - sako LVŽS lyderis.

Seimo nariai trečiadienį atmetė prezidentės Dalios Grybauskaitės veto dėl naujojo Darbo kodekso ir paliko birželį priimtą kodekso variantą, liberalizuojantį darbo santykius. Naujasis Darbo kodeksas kartu su visu socialinio modelio paketu įsigalios nuo kitų metų pradžios.

Už tai balsavo 74 parlamentarai, 39 buvo prieš, 10 susilaikė.

„Seimo valdantieji tikrai spjovė į veidą Lietuvos žmonėms. Pasakyti, jog jie nuvylė visuomenę, būtų pernelyg švelnu ir neatspindėtų realybės. Jie pademonstravo, kad visuomenė jiems nė kiek nerūpi“, - Seimo sprendimą komentavo R.Karbauskis.

Jo žodžiais, atmetant Prezidentės veto pademonstruotas absoliutus nihilizmas ir šiandienos situacijos darbo rinkoje nesuvokimas.

Trečiadienį paskelbta portalo delfi.lt užsakymu rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta visuomenės nuomonės apklausa rodo, kad LVŽS spalį vyksiančiuose rinkimuose daugiamandatėje apygardoje užimtų antrą vietą. Antrąją poziciją Seimo rinkimuose „valstiečiams“ rodo ir „Vilmorus“ atliekamos apklausos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Sveikinu su nauju Darbo kodeksu. Dabar pas mus bus čia Afrika. Karšta. Tikisi, kad investuotojai bėgs pulkais. Nes niekur nėra tokių skurdžių durnių, kuriuos galima taip skriausti, tik Afrikoje ir Lietuvoje. Atleisti lengva, o atleidimo atveju mirk, jei nori. Dar nori pagyventi - emigruok. Net pigi importuota darbo jėga neina dirbti Lietuvoje, kur iš žmonių tyčiojamasi. Pabėgėliai iš Sirijos toliau bėga į Švediją. Naujas Darbo kodeksas yra patyčios iš dirbančio žmogaus. "Tik nuo darbdavio priklausys, ką darbuotojas (tiek privačiame, tiek viešajame sektoriuje) galės papildomai dirbti. Jeigu dabar, norėdamas uždrausti dirbti kitame darbe, darbdavys privalo sumokėti kompensaciją – pagal naują kodekso to nereikės. O jei žmogus vis dėlto įsidarbins papildomai, darbdaviui nežinant, jį bus galima paprastai atleisti ir dar paprašyti atlyginti patirtus nuostolius.

Kęstas

Kęstas portretas
„Naujos, kur kas paprastesnės atleidimo iš darbo sąlygos taip pat galios visiems. Kaip ir nenustatytos darbo apimties („nulinės“) darbo sutartys galės būti sudarytos su visais. Sudarę jas daugelis bus labiau pažeidžiami: iš viso nežinos nė kiek dirbs, nė ką gaus, nė kada dirbs, todėl negalės planuoti savo laiko, finansų ir pajamų." O jei darbdaviui pritruks kapitalo? Jam leidžiama eiti su kirviu po tiltu ir laukti praeivių. Visiems kitiems paliekama laisvė numirti vardan tos... Auksinės šakutės. Daugiau apie tai, guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

cha cha cha nupušęs Kęstas atidirbinėja savo šeimininkams

cha cha cha  nupušęs Kęstas atidirbinėja savo šeimininkams portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo „Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika“. Taip žmogelis beveik trečdaliu pasididina savo komentarą. Dėl protinio neįgalumo tą patį komentarą kartoja po daugeliu straipsnių. Šio nukvakusio žmogelio pezėjimas – Kremliaus demagogijos atkartojimas.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių