R. Karbauskis: būtina didinti žmonių pajamas

  • Teksto dydis:

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pareiškė, kad norint sumažinti emigraciją, būtina didinti Lietuvos žmonių pajamas. Anot jo, verslas privalo darbuotojams mokėti bent minimalų atlyginimą.

„Mes tiesiog turime užtikrinti, kad mūsų žmonės dėl pajamų trūkumo neemigruotų. Turime suprasti, kad tą verslą reikia vienaip ar kitaip tvarkyti, kad galėtume mokėti nors jau tą minimalų atlyginimą. Nemanau, kad tai būtų didžiausia problema. (...) Sprendimai bus, nes mes turime viską daryti, kad žmonių pajamos didėtų“, - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jo nuomone, verslininkai dažnai nepagrįstai skundžiasi pokyčiais. 

„Skundai - kiekvienu atveju, kai kas nors yra keičiama, tai jų visada būna, bet tie skundai retai pavirsta kūnu“, - tvirtino R. Karbauskis.

Vyriausybė siūlo nuo 2018 metų didinti MMA 20 eurų iki 400 eurų. Pasiūlymas jau antrą kartą bus svarstomas ketvirtadienį Trišalėje taryboje. Profsąjungos ir darbdaviai kol kas nesutaria dėl MMA didinimo.

Pernai liepą MMA padidėjo 30 eurų iki 380 eurų. Nuo liepos galiojantis naujas Darbo kodeksas sako, kad MMA gali būti mokama tik už nekvalifikuotą darbą.


Šiame straipsnyje: Ramūnas KarbauskisMMA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Kiekžinau, kol kas tik vienai siuvėjai pajamas didino.

Vycka

Vycka portretas
Rašom,rašom,vis rašom.O jie ant žemės nebenusileis...

Karbauski

Karbauski portretas
Kada galų gale įvykdysi rinkiminį pažadą valdžiažmogių skaičių sumažinti? Mažiau seimūnų, mažiau priedų paišeliams, mažiau padėjėjų ir patarėjų - vis šioks toks pinigėlis pasitaupytų, gal dalis tų sutaupytų ir valdžios išlaikytojams nubyrėtų? "Alkoholikų" stekent neužmiršai, dar ir cukrus su gira tamstos šaikai užkliuvo, nors prieš rinkimus apie juos kalbos nebuvo, tai gal ir pažadus dėl seimūnų prisimink? Juk būtent giedodamas apie seimūnų skaičiaus sumažinimą susirinkai daugumą balsų, su girtuokliais kariaut ir kiti žadėjo.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių