R. Budbergytė: gyventojai labiausiai bijo mažų pensijų

80 procentų Lietuvos gyventojų teigia, kad valdžia neatspindi jų poreikių, formuodama socialinę politiką. Labiausiai lietuviai yra sunerimę - net 81 procentas apklaustųjų - dėl savo finansinio saugumo senatvėje, jų lūkesčiai - didesnės pensijos ir geresnė sveikatos apsauga, komentuodama Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) atliktą tyrimą sako Seimo Finansų ir biudžeto komiteto narė socialdemokratė Rasa Budbergytė.

21 šalyje atliktu tyrimu buvo siekiama suprasti piliečių poreikius socialinėje ir ekonominėje srityse. Lietuva buvo tiriamų šalių sąraše.

Pasak R. Budbergytės, EBPO tyrimo duomenimis, kuris paskelbtas šių metų kovo 19 d., daugiau nei pusė - 53 proc. - Lietuvos žmonių yra pasiryžę mokėti papildomai 2 proc. nuo savo pajamų, jeigu tai jiems užtikrintų didesnę senatvės pensiją. 38 procentai sutiktų mokėti papildomai, kad gautų geresnę sveikatos apsaugą. 4 iš 5 lietuvių nori, kad Vyriausybė darytų daugiau, apsaugodama jų socialinį gyvenimą.

„Mes ką tik įstojome į EBPO, vadinamą labiausiai išsivysčiusių pasaulio valstybių klubu, ir čia sužinome, kad mūsų žmonių didžiausias nerimas yra dėl mažų pensijų, ir žmonės netgi pasiryžę mokėti papildomai, kad senatvėje neskurstų. Tuo tarpu Sauliaus Skvernelio Vyriausybė, darydama mokesčių reformą ir skurdindama viešąjį sektorių, elgiasi atvirkščiai - sumažino „Sodros“ mokestį, įvedė „Sodros“ lubas turtingiesiems“, - komentuoja Seimo Finansų ir biudžeto komiteto narė R. Budbergytė.

Pasak jos, beveik du trečdaliai EBPO apklaustų lietuvių nori, kad valstybė labiau apmokestintų turtinguosius, kad pakeltų gyvenimo lygį žmonėms, gyvenantiems nepritekliuje.

„Socialdemokratai ne kartą siūlė sąžiningiau apmokestinti gyventojų pajamas ir turtą - daugiau apmokestinant tuos, kurie gali labiau prisidėti prie visuomenės gerovės. Bet ir šios kadencijos valdantieji tokį siūlymą atmetė“, - apgailestauja Seimo narė R. Budbergytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iiiiiiiiiiiii

iiiiiiiiiiiii portretas
o tai ko jie patys vaikšto su apsaugom bijo ko savo rinkėjų ar patys savęs juk ji pati kažkada sakė KAIP AŠ ČIA VAIKŠČIOSIU SU MAXSIMOS MAIŠIUKAIS KAD JA KUR SUTRAUKTŲ GILTINĘ GRYNA

Gaila,

Gaila, portretas
kad tik Lietuvai įstojus į EBPO p.Rasa Budbergytė-socialdemokratė (!):,, čia mes sużinome,kad mūsų żmonių didżiausias nerimas yra dėl mažų pensijų ir žmonės netgi pasiryżę mokėti papildomai,kad senatvėje neskurstų "Kokioje nežinomoje planetoje gyveno p.Rasa ir socdemai visus beveik tris dešimtmečius ir ilgiausią laiką buvę valdżioje .?! Nenuostabu,kad didieji miestai ne jų nosiai!

Gyventojai

Gyventojai portretas
labiausiai bijo valdziavagiu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių