Prokuratūra tiria „Ernst & Young Baltic“ atliktą „Snoro“ auditą

Generalinė prokuratūra įvertins, ar verslo konsultacijų ir audito bendrovė „Ernst&Young Baltic“ tinkamai atliko dabar bankrutavusio ir likviduojamo banko „Snoras“ auditą.

„Tyrimas pradėtas, išnagrinėjus ir įvertinus „Ernst & Young Baltic„ auditorių pateiktą „Snoro“ 2010 metų ataskaitą, kuri parengta nesurinkus pakankamų įrodymų audito metu nustatytoms rizikoms sumažinti iki priimtinai žemo lygio, ataskaitoje padaryti ir kiti reikšmingi banko “Snoro„ 2010 metų audito trūkumai“, - pranešė Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdyba. Audito ir apskaitos tarnyba šiemet birželio pabaigoje nurodė, kad „Ernst & Young Baltic“ veikloje buvo trūkumų, o už „Snoro“ auditą atsakingam jos darbuotojui Ramūnui Bartašiui skirta griežčiausia nuobauda - panaikintas auditoriaus vardas.

Tyrimo metu nustatyta, kad auditorius stokojo skeptiško požiūrio, o jo darbe nustatyta reikšmingų trūkumų. Audito ir apskaitos tarnyba nustatė, kad „Snoro“ 2010 metų finansinių ataskaitų auditą koordinavęs R.Bartašius nesilaikė skeptiško požiūrio ir nesurinko pakankamų įrodymų, kad sumažintų audito metu nustatytas rizikas iki priimtinai žemo lygio.

Pasak Audito ir apskaitos tarnybos, nuobauda R.Bartašiui buvo skirta atsižvelgus ir į pažeisto visuomenės intereso mastą.Bankrutavusį „Snoro“ banką auditavusi bendrovė „Ernst & Young Baltic“ pernai lapkričio 18 dieną pareiškė, kad „Snoro“ auditą atliko pagal galiojančius audito standartus.„Ernst & Young Baltic“ auditavo 2009-2010 metų banko veiklą, o pagal sutartį turėjo audituoti ir 2011 metų veiklą.

Bankroto byla „Snorui“ iškelta gruodžio 7-ąją, šiuo metu jis likviduojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
ar centriukai jį atsivežė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių