Privatizavimas turi potencialo atsigauti

  • Teksto dydis:

Privatizavimo mastas Lietuvoje per pastaruosius kelerius metus susitraukė iki vos kelių milijonų eurų, bet ekspertai neatmeta, kad jis bet kuriuo metu gali ir vėl gerokai padidėti, nes šalyje dar liko potencialiai privatizuotino valstybės turto už ne vieną milijardą eurų, rašo "Verslo žinios".

"Lietuvoje šiuo metu yra 134 valstybės valdomos įmonės, jos daugiausia veikia susisiekimo, energetikos ir miškininkystės sektoriuose. Viso valstybės valdomų įmonių valdomo turto vertė siekia 8 mlrd. eurų. Vien "Lietuvos geležinkelių" valdomas turtas viršija 1 mlrd. eurų", - sakė ekonomistas Jonas Čičinskas.

"2015 metais planuojama privatizuoti 3 akcijų paketus - "Autoūkio", "Minties" ir Sportininkų testavimo ir reabilitacijos centro. Iš viso iš privatizavimo numatoma gauti apie 2,4 mln. eurų. 2016 metais planuojama iš 4 akcijų paketų privatizavimo gauti 5,8 mln. eurų. Didžiausi kitąmet numatomi privatizuoti paketai - poilsio namų "Baltija" ir "Giraitės" ginkluotės gamyklos", - sakė Turto banko Privatizavimo skyriaus viršininkas Jonas Niaura.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių