Pritrūkus santaupų kasdienėms reikmėms, sprendimu tampa vartojimo kreditai

  • Teksto dydis:

Didesnių pirkinių įsigijimas bei planų įgyvendinimas neretai priverčia plačiai atverti piniginę.

Pavyzdžiui, įsigijus nuosavą būstą, visuomet prireikia buitinės technikos prietaisų, baldų, interjero dekoravimo elementų, kurie yra neatsiejami nuo praktiškų ir jaukių namų. Mobilūs telefonai, kompiuteriai, kiti elektronikos prietaisai, nuosavos transporto priemonės taip pat yra tapusios būtinais pirkiniais, palengvinančiais kiekvieno iš mūsų kasdienybę. Įvairūs kursai, kelionės, automobilio remonto darbai – visa tai pareikalauja išleisti nemažas pinigų sumas, o esant būtinybei įsigyti įvairias paslaugas, pirkinius, tačiau neturint pakankamo santaupų kiekio, sprendimu gali tapti kreditai internetu. Atitinkant banko taikomus reikalavimus, įvertinus asmenines skolinimosi galimybes, gaunamą uždarbį bei kitus aspektus, asmenys gali kreiptis dėl vartojimo kredito, suteikiančio galimybę apmokėti jau minėtus didesnius pirkinius bei paslaugas.

Finansavimą teikiančiuose bankuose, kredito unijose ar kitose bendrovėse, paskolos bei kreditai yra skirstomi į atskirus jų tipus. Todėl jei kredito prireikė kasdienėms prekėms, paslaugoms ar kitoms reikmėms apmokėti, turi būti pildoma atitinkama paraiška, šiuo atveju – vartojimo. Kiekvienas bankas ar kita finansavimą teikianti bendrovė yra nustačiusi tam tikrus reikalavimus paraiškų teikėjams kaip amžius, uždirbama pajamų suma, sutartys, pagal kurias dirbantys asmenys gali kreiptis dėl paskolos. Todėl nedirbantys žmonės, ar jaunesni negu reikalauja bankas, dėl vartojimo kredito kreiptis negali. Tačiau išimčių tam tikrais atvejais pasitaiko. Pavyzdžiui, kai asmuo uždirba mažiau, negu nurodoma, dėl paskolos galima kreiptis kartu su bendraskoliu. Jeigu dirbama pagal daugeliui įprastą darbo sutartį, individualią veiklą ar verslo liudijimą, paraišką dėl finansavimo pildyti galima. Dera paminėti, jog asmenys, dirbantys pagal anksčiau minėtą individualios veiklos sutartį arba verslo liudijimą, bankui dažniausiai turi pateikti papildomus dokumentus, įrodančius uždirbamas pajamas: metinę pajamų deklaraciją, sąskaitos išrašą už prašomą laikotarpį, galiojančius verslo liudijimo ar individualios veiklos dokumentus ir pan. Bet kuriuo atveju, pritrūkus tam tikrų dokumentų, banko darbuotojai susisiekia su paskolos paraišką teikiančiu asmeniu ir praneša, ko dar trūksta, norint priimti galutinį paraiškos sprendimą.

Poilsis – nuo kiekvieno žmogaus gyvenimo neatsiejamas aspektas, siekiant gerai jautis, o į kasdienybę norint grįžti su nauja energija, gera sveikata ir emocijomis. Pastebima tendencija, jog dažniausiai poilsiui yra renkamasi išvykti į užsienio šalis. Keliaujant kartu su šeimos nariais, toks keliavimo būdas priverčia plačiai atverti piniginę, kadangi reikia įsigyti lėktuvų bilietus, užsisakyti apgyvendinimo paslaugas, o papildomų išlaidų pareikalauja maitinimo paslaugos, ekskursijos, suvenyrai ar kiti nenumatyti pirkiniai. Tačiau keliones į užsienio didmiesčius ar kurortus galima įsigyti ne tik individualiai perkant skrydžius, renkantis viešbutį, bet ir pasinaudojant kelionių agentūros pasiūlymu, kurio paketą sudaro skrydžių bilietai, parinktos apgyvendinimo paslaugos. Šiuo atveju šeimos nariams nereikia ieškoti, kur jie norėtų apsistoti, be to, agentūrų organizuojamose kelionėse į šių kainą yra įskaičiuoti pervežimai nuo ir iš oro uosto iki apgyvendinimo vietos.

Taip pat pastebima, jog didesnių pirkinių dažnai prireikia norint atnaujinti arba įsigijus gyvenamąjį būstą. Kadangi nuosavas butas, namas ar sodyba visuomet pareikalauja nemažų investicijų, skolinimasis didesniems pirkiniams tampa sprendimu, norint kuo greičiau gyventi praktiškuose ir funkcionaliuose namuose. Jeigu santaupų pritrūksta gydymo išlaidoms apmokėti – vartojimo kreditas gali finansuoti reikiamus atlikti tyrimus, konsultacijas, operacijas, vaistų įsigijimą bei kitas paslaugas ir prekes, susijusias su asmens sveikatinimu ir gera savijauta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių