Pritarta šalpos našlaičių pensiją mokėti ir tada, kai asmuo gauna invalidumo ar senatvės pensiją

Vyriausybė posėdyje iš dalies pritarė buvusio Seimo nario Petro Čimbaro siūlymui šalpos našlaičių pensiją mokėti ir tuo atveju, kai asmuo gauna socialinio draudimo netekto darbingumo (invalidumo) ar senatvės pensiją.

„Siekiant teisinio reguliavimo aiškumo, siūloma patikslinti sąvoką „senatvės pensija“, atsižvelgiant į Socialinio draudimo pensijų apibrėžtas socialinio draudimo senatvės pensijos ir socialinio draudimo senatvės pensijos neįgaliajam sąvokas ir Šalpos pensijų įstatyme nustatytas šalpos pensijų rūšis”, – teigia ministerija.

Atsižvelgiant į tai, kad reikės tobulinti ,,Sodros“ informacinę sistemą, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) siūlo nustatyti vėlesnę įsigaliojimo datą – 2021 metų liepos 1 dieną.

Preliminariais skaičiavimais, metams būtų panaudota apie 1,6 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų. Jeigu būtų atsižvelgta į pasiūlymą dėl įsigaliojimo datos nukėlimo, lėšų poreikis 2021 metais siektų apie 0,8 mln. eurų.

Šiuo metu šalpos našlaičių pensijos mokamos, nepaisant to, kad asmuo gauna šalpos neįgalumo ar šalpos senatvės pensiją, tačiau nemokamos, jei asmeniui paskirta socialinio draudimo netekto darbingumo ar senatvės pensija.

Šalpos našlaičių pensijos dydis šiuo metu siekia apie 70 eurų. Jas gauna apie 4,5 tūkst. asmenų, 2019 metais išmokėta 3,7 mln. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man tai

Man tai portretas
,,gražiausias "fintas Lietuvoj kai žmogus turi rinktis ar invalido ar pensininko pensiją nori gauti. Abiejų - negalima..Žinoma kad renkiesi didesnę...Ir kaip išgyvent su rimta negalia ar po operacijos, kuomet esi pusiau gyvas o į rankas apie 500? Abieju išmoku negausi nebent invalidumas bus gautas kai dar dirbai ir nebuvai pensijoj

kad

kad portretas
Vaikystę praleidę vaikų namuose,netekę tėvų -žino,o yja ne ) Pasidomėkit.

yja

yja portretas
nesupratau kokia ten našlaičio pensija jei gauna senatvės pensiją?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių