Prieš atostogas A.Kubilius sudarė darbo grupę dėl AE sutarties

Prieš išeidamas vasaros atostogų premjeras Andrius Kubilius sudarė darbo grupę dėl naujos atominės elektrinės (AE) koncesijos sutarties.

Tai numatantį potvarkį A.Kubilius pasirašė praėjusį penktadienį, skelbiama Seimo dokumentų duomenų bazėje.

Potvarkyje nurodoma, kad darbo grupė nagrinės klausimus, susijusius su koncesijos sutarties projekte numatytais susitarimais, kitas koncesijos sutarties projekto sąlygas.Darbo grupė, kuriai vadovaus energetikos viceministras Žygimantas Vaičiūnas, be kita ko, turės teikti siūlymus dėl koncesijos sutarties projekte numatytų susitarimų.

Be Ž.Vaičiūno, darbo grupėje dirbs ūkio viceministras Adomas Ąžuolas Audickas, Energetikos ministerijos Strateginių projektų skyriaus vedėja Violeta Greičiuvienė, premjero patarėjas Kęstutis Škiudas, finansų viceministras Aloyzas Vitkauskas ir Ministro Pirmininko tarnybos Politikos analizės ir reformų departamento Ekonomikos pažangos skyriaus patarėja  Lina Žongolavičiūtė.

Lietuvos Vyriausybė tikisi, jog, dalyvaujant ir regiono partneriams, iki šių metų pabaigos bus pasirašyta Koncesijos sutartis su „Hitachi“.

Be Koncesijos ir Akcininkų sutarčių, tuo pat metu su „Hitachi“ numatoma pasirašyti ir statybos rangos sutartį.Lietuva su Latvija, Estija ir Japonijos kompanija „Hitachi“ tikisi iki 2020-2022 metų pastatyti naują atominę elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, kurios antrasis iš dviejų reaktorių buvo uždarytas 2009 metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
sudare storasikniu darmajedu grupe pinigam vogti...

Henrikas

Henrikas portretas
Va taip ir vagiami pinigėliai atominės bombos (VAE) aferoje... Sudaromos grupės, komisijos, atliekamos studijos, ruošiami projektai - ir viskas niekiniai...

Statyti-griauti-nestatyti

Statyti-griauti-nestatyti portretas
Lietuvos žmonės turi grįžti į savo darbo vietas, nes tik nuo jų priklauso jėgainės eksploatacija. AE turi dirbti toliau. Visaginiečiai turi rūpintis ir tobulinti šios elektrinės veiklą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių