Prezidentė uždraudė kariams dirbti papildomai

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė pataisas, kurios uždraudė profesinės karo tarnybos kariams dirbti kitą darbą. Praėjusių metų rudenį prezidentė buvo pasirašiusi priešingas pataisas, leidusias kariams tam tikromis sąlygomis dirbti papildomą darbą.

Seimo liepos pradžioje priimtas pataisas šalies vadovė pasirašė praėjusią savaitę, BNS informavo prezidentės vyriausioji patarėja Daiva Ulbinaitė.

Seimo priimtos pataisos numato, kad profesinės karo tarnybos kariams bus draudžiama dirbti pagal darbo sutartį, užsiimti individualia veikla, vykdyti kūrybinę ir pedagoginę veiklą. Šias pataisas inicijavo krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas.

Profesinės karo tarnybos kariai, kuriems iki šio įstatymo įsigaliojimo buvo išduotas leidimas dirbti ar teikti komercinio pobūdžio paslaugas, ne vėliau kaip per tris mėnesius nuo įstatymo įsigaliojimo turės gauti naują leidimą užsiimti pedagogine veikla, įskaitant pedagoginę veiklą pagal darbo sutartį, ar užsiimti kūrybine veikla pagal darbo sutartį, arba nutraukti darbą ar komercinio pobūdžio paslaugų teikimą.

J.Oleko teigimu, karių tarnyba yra labai įtempta, sunki, sudėtinga, todėl negalima tikėtis, kad jie galėtų atlikti gerai pareigą po darbo kitur.

Opoziciniai konservatoriai ir liberalai šalies vadovę ragino vetuoti minėtas pataisas.

Buvusi krašto apsaugos ministrė konservatorė Rasa Juknevičienė teigė rudenį  dėl pakeitimų parengsianti kreipimąsi į Konstitucinį Teismą. Ji stebėjosi, kaip Seimas per savaitę gali priimti priešingus sprendimus - statutiniams pareigūnams leido dirbti kitą darbą, o kariams uždraudė.

Pernai lapkritį Seimas buvo papildęs Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo 36 straipsnį ir suteikęs teisę kariams dirbti laisvu nuo tarnybos metu, gavus atitinkamą leidimą. Įstatymas įsigaliojo nuo 2013 metų sausio 1 dienos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
O tai reiškia kad mūsų kareiviai bus bus atšaukti ir iš kruvinų amerikonų organizuojamų okupacinių misijų, tai juk ir papildomas darbas, nes Lietuvos kario šventa pareiga tik viena, ginti tėvynę LIETUVĄ. Mes rusų karius teisingai vadinome okupantais, mūsų karius Afganistane vadina irgi okupantais ir tai pilnai teisingai.

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti Vengrijos žemės ūkio sklypus. Tačiau Lietuvos įstatymų leidėjams vengriškas pavyzdys yra nereikalingas. Todėl mes patys išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Lietuvos žemės referendumo savanorių grupė didėja, bet nėra pakankamai didelė pradėti parašų rinkimą. Labai trūksta žmonių, kurie galėtų padėti organizuotis ir platinti žinią. Reikalinga suburti bent 3000 žmonių savanorių grupę daugiau nei 300000 parašų surinkimui. **************************************************** Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt **************************************************** Šie metai yra lemtingi Lietuvai. S a v a n o r i ų paieškai liko 47 dienos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių