Prezidentė teikia Seimui ratifikuoti ES finansinės drausmės sutartį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo Seimui teikia ratifikuoti Europos Sąjungos (ES) biudžetinės drausmės sutartį, trečiadienį pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Prezidentės teigimu, sutartis užkirs kelią išlaidavimui ir populizmui ateityje.

„Lietuva jau dabar vykdo griežtą finansų politiką. Fiskalinės drausmės sutartis užkirs kelią išlaidavimui ir finansiniam populizmui ateityje. Nesvarbu, kokia politinė partija bus valdžioje, su valstybės finansais ji privalės elgtis atsakingai“, - pranešime spaudai sakė D.Grybauskaitė.

Europos sutartį dėl stabilumo, koordinavimo ir valdysenos ekonominėje ir pinigų sąjungoje kovo mėnesį pasirašė 25 Europos valstybių vadovai. Ją jau ratifikavo Graikija, Portugalija, Slovėnija ir Rumunija. Ketvirtadienį dėl sutarties referendume balsuos Airijos gyventojai.Švedijos parlamentas dėl sutarties ketina apsispręsti trečiadienį, Danijos - ketvirtadienį.

Sutartimi, kuri parengta reaguojant į skolų krizę eurozonoje, įtvirtinamas reikalavimas nuostatas dėl biudžetinės drausmės numatyti nacionalinėse teisės sistemose, pirmenybę teikiant konstitucinėms nuostatoms.Užsienio reikalų ministerija siūlo subalansuoto biudžeto taisyklę numatyti Konstitucijoje arba Konstituciniame akte.Prie sutarties neprisijungė Čekija ir Didžioji Britanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aisku

Aisku portretas
Sunerimo.... babkes nebeplaukia ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių