Prezidentė su „Kurk Lietuvai“ dalyviais aptars jaunimo įsidarbinimo galimybes

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį su programos "Kurk Lietuvai" dalyviais aptars jaunimo įsidarbinimo problemas.

"Prezidentė jaunimo įdarbinimui skiria daug dėmesio, todėl iš tuo užsiimančių žmonių nori išgirsti, kokios jaunimo įsidarbinimo galimybės, kokie trukdžiai, kliūtys", - BNS sakė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Ji priminė, kad valstybės vadovė birželį Seimui pateikė Užimtumo rėmimo ir susijusių įstatymų pataisas, kuriomis siekiama sudaryti sąlygas jauniems asmenims iki 29 metų įgyti praktinių įgūdžių savarankiškai bei tokiu būdu palengvinti jų galimybę įsidarbinti.

Pataisomis siūloma asmeniui nuo 16 iki 29 metų suteikti teisę savarankiškai ir be jokių tarpininkų sudaryti praktikos sutartį su darbdaviu. Bendra tokios praktikos trukmė galėtų būti iki 4 mėnesių per vienerius metus.

Dabar galimybė jaunimui atlikti praktiką yra tik tose įmonėse ar įstaigose, su kuriomis mokslo įstaiga yra pasirašiusi trišalę sutartį.

Jaunimo nedarbas Lietuvoje yra beveik dvigubai didesnis negu bendras nedarbo vidurkis - šiuo metu darbo šalyje neturi 21,2 proc. jaunimo, o bendras nedarbo lygis - 12,5 procento.

Programa "Kurk Lietuvai" skirta Lietuvos piliečiams, baigusiems aukštojo mokslo studijas užsienyje. Ji suteikia galimybę jauniems profesionalams konsultacinio darbo principu dalyvauti kuriant valstybės gerovę savo idėjas ir įgytas žinias įdarbinant valstybinėse institucijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių