Prezidentė: po „Snoro“ bankroto bankinė sistema tapo atsparesnė

Praėjusių metų pabaigoje žlugusio komercinio banko „Snoras“ bankrotas įrodė, jog Lietuvos finansinė sistema tapo atsparesnė įvairiems sukrėtimams, sako Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Lietuvos finansinė sistema tapo atsparesnė įvairiems sukrėtimams. Atlaikėme išbandymą “Snoro„ bankrotu. Tai skausminga patirtis, tačiau aiškus ženklas, kad finansinėms aferoms Lietuvoje vietos nėra ir nebus“, - sakė D.Grybauskaitė, ketvirtadienį Seime skaitydama tradicinį metinį pranešimą.

Pernai lapkričio 16-ąją Vyriausybės nacionalizuotam bankui bankroto byla iškelta pernai gruodį. Prokuratūra vykdo ikiteisminį tyrimą dėl „Snoro“ buvusių savininkų galbūt apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo. Įtariama, kad jie iššvaistė apie 1,7 mlrd. litų vertės turto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Realiai Grybauskaitė negali draugauti su Lenkija. Landsbergio-Kubiliaus- Degutienės partija yra atvirai fašistinė, niekinanti ir skriaudžianti mūsų kaimynus lenkus ir rusus. Jų pakurstyta fašistinė isterija užplūdo šalį. Viena Grybauskaitė to nepakeis. Turime fašistinį režimą be fašistų tvarkos. Hitlerio laikais Degutienei liūdnai baigtųsi pagalba vyrui ir sūnui, apvogiant pensininkes, nusipirkusias Snoro investicinius sertifikatus.

Protas-garbė-sąžinė

Protas-garbė-sąžinė portretas
Bankų padėtis tik tuomet pagerės, kai bus sunaikintas akcinis kapitalas.

nu jo

nu jo portretas
Apvogė žmones, pasipildė sau kišenes ir dabar kalba orą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių