Premjeras užsienio investuotojams žada išskirtines sąlygas

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Lietuva yra pasirengusi užsienio investuotojams siūlyti individualius pagalbos paketus.

Tai jis pareiškė Vokietijos leidiniui „Bild“, komentuodamas Vokietijos automobilių komponentų pramonės milžinės „Continental“ atėjimą į Lietuvą.

„Mums labai svarbu turėti daugiau tiesioginių užsienio investicijų. Ne tik dėl to, kad norime užsitikrinti ekonomikos augimą, bet ir dėl to, kad norime pažaboti emigraciją iš savo šalies. (...) Dėl to „Continental“ automobilių komponentų gamykla yra svarbi Lietuvos ekonomikai ir mes sveikiname Vokietijos investicijas. Pasinaudodamas proga noriu pakviesti visus Vokietijos investuotojus atvykti į Lietuvą. Mūsų vyriausybė yra pasirengusi suteikti individualius pagalbos paketus investuotojams“, – interviu leidiniui teigė S. Skvernelis.

Praėjusių metų lapkritį Lietuvos vyriausybė pasirašė investicijų sutartį dėl bendradarbiavimo su „Continental“ – Vokietijos bendrovė įsipareigojo investuoti 95 mln. eurų į naują gamyklą Kauno rajone, o Vyriausybė – jai padėti ir laiku suteikti visus leidimus.

Gamyklą „Continental“ ketina statyti Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje, joje planuojama įdarbinti 1 tūkst. darbuotojų. Tai bus viena didžiausių plyno lauko investicijų Lietuvos istorijoje.

„Continental“ Lietuvoje ketina gaminti keleivių saugumo bei išmaniosios pagalbos vairuotojui sistemas – durų ir sėdynių kontrolės elementus, išmanias automatines langų užtamsinimo sistemas, greičio palaikymo sistemos sensorius bei priekinius radarus automatinio stabdymo funkcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuvos ūkiui artėja išbandymo valanda. "Prezidentas Trumpas pirmadienį skubiai paskyrė importo į JAV tarifus skalbimo mašinoms ir saulės energijos elementams. Prezidentas Trumpas dažnai sakė, kad yra būtina apsaugoti gamintojus Jungtinėse Valstijose nuo importo iš tokių šalių kaip Kinija ir Pietų Korėja, kurios neteisėtai savo pinigais (subsidijomis) remia šį importą į JAV. Baltųjų rūmų patarėjai perspėjo, kad papildomos prekybos priemonės, susijusios su plienu, aliuminiu ir kitais Kinijos gaminiais, gali būti ateityje, - tai signalas, kad prezidentas Trumpas sugriežtina protekcionistinę politiką, kurią jis ilgai palaikė, kaip "Amerikos svarbiausia" požiūrio dalį.

Kęstas

Kęstas portretas
Tarifai svyruoja nuo 15 proc. iki 50 proc. įvairiems importuojamiems gaminiams. Abiems pirmadienio atvejams apsaugos priemonės yra būtinos, nes Kinijos ir Pietų Korėjos gamintojai bandė išvengti Amerikos apribojimų importui iš šių šalių, išmėtydami jų gamyklas visame pasaulyje." Vienintelė išeitis Lietuvai, apsaugojant Lietuvos ekonomiką nuo tokios įvykių eigos, - greitai kelti algas Lietuvoje, kad greitai augtų vidaus rinka. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

kam tos investicijos

kam tos investicijos portretas
vis tiek ukrainiečiai dirbs
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių