Premjeras: turi būti priimtas Trišalės tarybos suderėtas Darbo kodeksas

Premjeras Saulius Skvernelis kartoja, kad Seimas turi priimti Trišalėje taryboje darbdavių ir darbuotojų profsąjungų suderėtą Darbo kodekso variantą. Kitu atveju, anot jo, Trišalė taryba apskritai nereikalinga.

„Jeigu tai yra derybos ir jie suderėjo, atneš dabar į Seimą Vyriausybė tas pozicijas ir jeigu Seime mes galėsime tą derybinį balansą pakeisti, tai kam derybos reikalingos? Tada naikiname trišalę tarybą, kam ji reikalinga. Išklausome prieš įstatymo projektą visų nuomonės ir priimame sprendimą“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė S.Skvernelis.

Anot jo, derybose tarp darbdavių nebuvo nei laimėtojų, nei pralaimėtojų.

„Laikydamiesi to kodekso raidės ir dvasios mes nesame patrauklūs ir nesame lankstūs. Dėl to mūsų pozicija buvo - Vyriausybė aktyviai dalyvavo šitame procese kaip mediatorius, mes išsakėme pozicijas, paprašėme termino, pasakėme, kuriiuose derybiniuose skyriuose reikėtų ir sudarėm sąlygas persiderėti, atstovėjom Vyriausybės poziciją, bet supraskime, derybos yra derybos. Nėra laimėtojų-pralaimėtojų. Visi kažką laimėjo, kažką pralaimėjo“, - aiškino ministra pirmininkas.

Aš matau tokius pasisakymus, kad Darbo kodeksas reikalingas Skverneliui, Butkevičiui ar dar kažkam - tai tikrai ne, nes nereguliuoja mūsų darbo santykių šitas įstatymas. Jis reikalingas Lietuvai, Lietuvos ekonomikai.

S.Skvernelis tikina, kad Darbo kodeksas reikalingas, jeigu Lietuva nori išlikti konkurencinga ir būtų galima pritraukti investicijas. Jis kritikuoja verslą, kad šis sugeba nesilaikyti dabartinio Darbo kodekso nuostatų.

„Aš matau tokius pasisakymus, kad Darbo kodeksas reikalingas Skverneliui, Butkevičiui ar dar kažkam - tai tikrai ne, nes nereguliuoja mūsų darbo santykių šitas įstatymas. Jis reikalingas Lietuvai, Lietuvos ekonomikai, sąžiningai dirbantiems užsienio investuotojams, kad jie galėtų konkuruoti. Jie dabar nesuvokia, kada jie laikosi procedūrų pagal tą seną, iš esmės tarybinį kodeksą, konkurentas, dirbantis toje pačioje srityje elgiasi pagal paprotinę susiformavusią teisę nesilaikyti teisės aktų nuostatų“, - sakė premjeras.

Tačiau jis tikino, kad nuo liepos įsigaliojus naujam Darbo kodeksui, tai nereiškia, kad jis nebebus keičiamas. S.Skvernelio teigimu, Trišalė taryba dirbs toliau ir tobulins Darbo kodeksą.


Šiame straipsnyje: Darbo kodeksasTrišalė taryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių