Premjeras tikisi, kad socialiniam modeliui Seimas skirs daugiau laiko

  • Teksto dydis:

Seimui nespėjant patvirtinti socialinio modelio iki 2016 metų pradžios, premjeras tikisi, kad darbo santykių ir socialinio draudimo pertvarką lemsiantiems teisės aktams Seime bus skiriama daugiau laiko.

„Susitarėme su Seimo Socialinės apsaugos komiteto pirmininke, kad darbas vyks ir sausio mėnesį, nes ji mano, kad iki Kalėdų komitetas išvadų nepateiks. Ir pirmininkė įsipareigojo, kad komitetas posėdžiaus visą darbo dieną, o ne taip, kaip būdavo dabar - pusantros–dvi valandas“, – interviu Žinių radijui sakė Algirdas Butkevičius.

„Aš esu tikras, kad socialinis modelis bus priimtas artimiausiu metu, kai tik bus pateiktos išvados“, - tvirtino Vyriausybės vadovas.

Profesinių sąjungų atstovai gruodį dar kartą pareikalavo, kad Darbo kodekso projektą Seimas grąžintų Vyriausybei tobulinti. Jie ne kartą kritikavo Vyriausybės sprendimą pateikti parlamentarams su socialiniais partneriais nesuderintus projektus ir neabejojo, kad tai sukels tik daugiau painiavos bei gaišins svarstymą.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas nesutinka spartinti daug ginčų sukėlusio naujo Darbo kodekso projekto svarstymų.

Komiteto vadovė socialdemokratė Kristina Miškinienė anksčiau prognozavo, kad iki Kalėdų komitetui nepavyks aptarti ir Seimui atiduoti svarstyti kodekso projekto. Anot jos, daug komiteto posėdžių vyksta ir jie užtrunka ilgai, nes parlamentarai yra pateikę šimtus pataisų, kurių per kelis posėdžius apsvarstyti nebus spėta.

K.Miškinienė tada sakė, kad komitetas kreipėsi į Seimo valdybą su prašymu „įtakoti komiteto narius“, kad jie daugiau dėmesio skirtų Darbo kodekso projekto svarstymams, tačiau tai nepadėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių