M. Wallenbergą sužavėjo Lietuvos sugebėjimas greitai persiorientuoti į naujas rinkas

  • Teksto dydis:

Švedijos investuotojas Marcas Wallenbergas (Markas Valenbergas) pareiškė, kad jam padarė įspūdį Lietuvos sugebėjimas greitai persiorientuoti į naujas rinkas. Jis teigė matantis ilgalaikio bendradarbiavimo su Lietuva perspektyvą.

Tai jis sakė susitikime su premjeru Algirdu Butkevičiumi ketvirtadienį Vilniuje, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba. A.Butkevičius teigė, kad Lietuva sugeba išlaikyti augantį BVP Rusijos agresijos akivaizdoje.

„Rusijos agresijos ir embargo akivaizdoje Lietuvos BVP išlieka augantis – 2015 metais tikimasi vidutiniškai 2,5 proc. augimo, o 2016-aisiais – daugiau nei 3 proc.“, – pranešime sakė A.Butkevičius.

Wallenbergų šeima Švedijoje kontroliuoja milžinišką verslo imperiją, paremtą kapitalu daugumoje didžiausių šiai šaliai priklausančių tarptautinių kompanijų. Šeimos įkurti fondai valdo arba yra pagrindiniai „Saab“, „Electrolux“, „Ericsson“ bei „AstraZeneca“ akcininkai, jos investicijų sąraše yra inžinerijos įmonė „Atlas Copco“, SEB bankas, inžinerijos ir automatikos įmonė ABB.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių