Premjeras: susitarimai su darbdaviais dėl algų didinimo būtų simboliniai

„Valstiečiams“ siūlant pasirašyti susitarimus su darbdaviais dėl atlyginimų didinimo, premjeras mano, kad tai būtų labiau simbolinis veiksmas, parodantis verslo socialinę atsakomybę. Saulius Skvernelis pripažįsta, kad tokių susitarimų vykdymo sukontroliuoti nepavyks, tačiau į verslo elgesį bus galima atsižvelgti ateityje.

„Tas susitarimas - tai nėra įsipareigoti. Mes suprantame, kad mes negalime, niekas ir neįpareigos jokį verslą administracinėmis priemonėmis kelti atlyginimą. Bet tai yra prisiėmimas tam tikros socialinės atsakomybės, socialinio verslo - taip, jeigu mes turėsime geresnes verslo sąlygas, galėsime geriau parduoti, galėsime būti konkurencingesni, turėdami didesnį pelną, tą pelną pasiruošę dalintis su darbuotojais“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė S.Skvernelis.

Anot jo, į tai, kaip verslas prisiima socialinę atsakomybę, bus atsižvelgiama ateityje, derantis dėl tolesnio Darbo kodekso tobulinimo.

„Tai yra moralinis įsipareigojimas, socialinis įsipareigojimas, kurio mes nesukontroliuosime - padarė, ar ne. Bet socialinio dialogo prasme ateičiai svarbu bus toliau kalbantis, kadangi, kaip minėjau, procesas dėl darbo santykių, dėl kitų įstatymų, jis nepasibaigęs jokiu būdu, tai mes pasižiūrėsime, kaip tie argumentai veikia“, - tikino ministras pirmininkas.

Anot jo, planuojama, kad po liepos 1-osios bus pradėti vertinti nauji pasiūlymai dėl Darbo kodekso.

„Vakar mes priėmėme bendrą poziciją valdančiosiose frakcijose, kad visi pasiūlymai į šitą įstatymą bus perduoti, kaip ir numato normali procedūra, Trišalei tarybai. Ir liepos 2 dieną vėl prasidės procesas, derybos, kas kaip sugebės susitarti“, - sakė S.Skvernelis.

S.Skvernelis tikisi, jog socialdemokratai savo pozicijos nepakeis - anksčiau jie tokią poziciją palaikė, tačiau naujasis partijos pirmininkas Gintautas Paluckas esą nori ją iš naujo įvertinti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Badaujantiems Somalio vaikams - 10 000€, na o 'krabo' gimtadienio baliui - 30 000€... o kas mums?

VARPAS

VARPAS portretas
VARPAIS reik skambinti is visu varpiniu valdininkai tik lobsta ; baliai naujos masinos valstieciai seime jau sau prioritetus deda tai nach... tokia valdzia su smirdinc..... teismais ir istatymais .Bliamba jie visai prarado sveika mastyma tikrai reik streiku ar kazko rimtesnio.KUO greiciau ta junga reik nusimesti.GAL kur nors atsiras Tadas BLINDA, MANAU PATS LAIKAS...

...

... portretas
"MUMS - vergvaldžio įstatymus, jums - pažadus apie gražų pomirtinį gyvenimą".
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių