Premjeras: sunku prognozuoti, kaip baigsis derybos dėl IAE finansavimo

Premjeras Andrius Kubilius pareiškė, jog derybos dėl europinės paramos naujoje finansinėje perspektyvoje 2014-2020 metais vyksta iki „paskutinės nakties“, todėl sunku prognozuoti, kaip ir kada jos baigsis.

„Iki paskutinės nakties derybos vyksta intensyviai. Jos baigiasi tada, kai yra priimtas sprendimas. Kada bus priimtas sprendimas dėl naujos finansinės perspektyvos, yra tikrai sunku spėlioti. Norima jas užbaigti šiais metais, bet yra spėjančių, kad jos gali taip paprastai nesibaigti. Gali būti ir taip, kad jos baigsis ir, pavyzdžiui, mūsų pirmininkavimo metu“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams A. Kubilius.

Anot jo, Vyriausybė pirmadienį nutarė pratęsti darbo grupės, kuri buvo suburta deryboms dėl IAE finansavimo, veiklą, nors Ministro pirmininko tarnybos kancleris Deividas Matulionis anksčiau BNS sakė, jog bus siūloma nebepratęsti darbo grupės veiklos.

„Mes kaip tik nutarėme, kad darbo grupė toliau tęs darbą, kadangi keičiasi personalijos (buvęs derybininkas Neilas Tankevičius pradėjo dirbti ambasadoriumi Estijoje - BNS), tai jos atitinkamai bus pasiūlytos. Kartu aptarėme visą pažangą, kuri pasiekta derybose. Kaip žinia, tą pažangą galutinai užfiksuos pačios derybos dėl naujos finansinės perspektyvos, kurios vyks visų Europos Sąjungos šalių arba artimiausioje Taryboje, kuri vyks lapkričio pabaigoje, arba jeigu nesibaigs, tai gali ir toliau prasitęsti“, - sakė A. Kubilius.

Jis pažymėjo, jog Lietuvos netenkina pirminis Europos Komisijos siūlymas IAE uždarymui iki 2017 metų skirti 210 mln. eurų.

„Mes labai aiškiai per šiuo metus esame daug dirbę su visomis Europos Sąjungos valstybėmis, išaiškinome, kodėl mums netinka tas pirminis Komisijos pasiūlymas. Galutinį sprendimą priima Vadovų Taryba, priimdama sprendimą dėl visos finansinės perspektyvos“, - sakė A.Kubilius.Lapkričio 22-23 dienomis ES Vadovų Taryboje valstybių vadovai, tikimasi, turėtų sutarti dėl finansinės perspektyvos paketo 2014-2020 metais. Lietuva ES pirmininkaus antrąjį 2013 metų pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rima

rima portretas
Ministras vis neuzmirsta tu naktu ,visur derybos vyksta naktimis.Europos sjunga turi vykditi savo pazadus,o Lietuva turi nepasduoti mulkinama,mulkino viena sajunga dabar kita

gebelsas

gebelsas portretas
kokie niekai..... Kubiliau - Briuselio kopūstams pranešk kad ruošiesi dar vieną atominę statyti.... Tegul ruošia pinigėlius ir statymui ir uždarymui ir atliekų tvarkymui.... tegul jie ten negalvoja kad lietuviai kokie moliūgai.... \Jie moka iš oro pinigus daryti...

Manau

Manau  portretas
Jei sunku -atsistatydink ...Kas laiko -lovys ?:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių