Premjeras: sprendimą dėl pensijos kaupimo yra gana sunku priimti

Gyventojams sunku priimti sprendimą, ar dalyvauti pensijų kaupimo sistemoje, dėl savo finansinio raštingumo ir dėl to, kad sprendimas paveiks visą žmogaus ateitį, bet pasikonsultuoti šiuo klausimu tikrai yra su kuo, teigia ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas yra sakęs, kad bankai ir privatūs pensijų fondai dabar agresyviai reklamuoja pensijų sistemos kaupimą, nes yra tuo suinteresuoti, ir pensijų sistemos kaupimą esą pristato kaip suteikiantį garantijas, tačiau jis yra rizikingas ir itin neparankus mažas pajamas gaunantiems žmonėms. Politiko teigimu, žmonėms reikėtų klausyti ne bankų atstovų nuomonės.

Premjeras mano, kad Vyriausybė savo poziciją jau anksčiau yra aiškiai išsakiusi, ir dabar komunikavimo netrūksta.

„Manau, kad Vyriausybė savo informacinę kampaniją ir argumentus labai aiškiai dėstė, kai buvo priiminėjami teisės aktai ir vykdoma pensijų reforma. Dabar tą puikiai daro Socialinės apsaugos ir darbo ministerija - ir su konsultacijomis, ir su įvairiausiomis skaičiuoklėmis“, - LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė ministras pirmininkas.

S. Skvernelis pabrėžė, kad bet kuriuo atveju galiausiai pats žmogus turės priimti sprendimą.

„Po to, kai kažkas labai primygtinai pataria, jis ir lieka kaltas. Problema, žinoma, rimta. Dėl savo finansinio raštingumo, dėl savo ateities tą sprendimą yra gana sunku priimti. Tačiau, kaip ir minėjau, daug daroma šiuo klausimu. Galiausiai, kiekvienas gali pasitarti, pasiskaičiuoti, vertinti viešus rekomenduojančius dalyvauti ir oponuojančius pasisakymus.

Aišku, pasiskaičiavimai irgi yra preliminarūs, kadangi mes pateikiame patį konservatyviausią būdą vertinant demografinius ir ekonominius procesus. Nors manau, kad pokyčiai jau yra ir ateityje jie bus geresni, nei prognozuojama“, - teigė premjeras.

ELTA primena, kad nuo šių metų įsigaliojo pensijų kaupimo sistemos pertvarka. Pirmadienį oficialiai pristatyta „Sodros“ skaičiuoklė, kurioje pateikiamos pensijos prognozės, siekiant dirbančiajam padėti priimti sprendimą, ar dalyvauti pensijų kaupime ir kokią dalyvavimo formą pasirinkti.

Skaičiuoklę parengė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, „Sodros“, Lietuvos banko, Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijos bei Pensijų fondų dalyvių asociacijos ekspertai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Premjerui

Premjerui portretas
Jūs iš viso padarėte ne reformą o šūdą. KOKIU ŠONU ČIA ATSIRADO PRIVATŪS KAUPIMO FONDAI? KODĖL VALSTYBĖ AUTOMATIŠKAI ATIDUODA SAVO PILIEČIŲ SENATVĖS ATEITYJE UŽTIKRINIMĄ PRIVATNYKAMS, JEIGU MES AKIVAIZDŽIAI MATOME KAD PRIVATIZAVIMAS LIETUVOJE IKI ŠIOL NIEKO GERO NEATNEŠĖ? KODĖL APIE DABARTINIŲ PENSININKŲ PENSIJAS NIEKAS NET NEUŽSIMENA - JIE JUMS NEEGZISTUOJA!?Žmonės, paskaičiuokite, atidžiai išanalizuokite kas kaip ir ką čia susuko su tais kaupimais ir pamatysite neabejotiną aferą!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių