Premjeras: rinkliavų didinimas turi būti pagrįstas

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad valstybės rinkliavos turi būti didinamos pagrįstai.

„Galiu drąsiai teigti ir aiškiai argumentuoti, kad norint padidinti bet kokią rinkliavą, reikia pagrįsti kodėl tai daroma, kodėl yra padidėję kaštai tų, kurie dirba tą tiesioginį darbą, kuris susietas su tam tikrų licencijų išdavimu, ar atsirado kažkoks papildomas krūvis. Jeigu tai būtų įrodyta, tada tik tokiom sąlygom galėtų licencijų kainos padidėti. Kitais atvejais galiu pasakyti, kad licencijų kainos nedidės, o mes einame ta kryptimi, kad reikėtų licencijų skaičių mažinti“, - antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Anot jo, vyriausybė dar nepradėjo svarstyti pasiūlymų didinti rinkliavas, kol kas tai tik atskirų ministerijų svarstymai ir pageidavimai.

Praėjusią savaitę „Lietuvos žinios“ rašė, kad valdžia jau nuo liepos ketina didinti dalį valstybės rinkliavų - iš 2500 įvairių rinkliavų didės apie 230 tarifai, kai kurios jų didinamos net iki kelių kartų. Pavyzdžiui, gido pažymėjimas nuo 3,4 euro brangs iki 18 eurų, leidimas vežti keleivius taksi - nuo 35 iki 45 eurų, licencija verstis keleivių vežimu autobusais Lietuvoje - nuo 52 iki 68 eurų, kelionės organizatoriaus pažymėjimas - nuo 7,8 euro didės iki 37 eurų, kelių transporto priemonių, vežančių pavojingus krovinius, vairuotojų egzaminas - nuo 8,6 iki 23 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Lietuvoje jokio pagrindimo pareikia. Per nakti pasitari, kad reikia dar labiau smaugti visus ir priimi...Ar ne taip ponai, valdziagyviai???? JAU 26 METUS. Ir tai, ne pabaiga....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių