Premjeras: referendume reikėtų klausti, ar norime pigesnės elektros

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad galimame referendume dėl Visagino atominės elektrinės reikėtų pateikti klausimą, ar gyventojams reikia pigesnės elektros energijos iš tokios jėgainės.

„Nežiūrėčiau labai priešingai į kokias nors iniciatyvas rengti referendumus ar visuomenės nuomonės apklausas, bet su sąlyga, kad visuomenė būtų tinkamai informuota ir būtų tinkamai keliamas klausimas“, - interviu Žinių radijui sakė ministras pirmininkas.

„Žmonių reikia klausti, ar jiems reikia pigesnės elektros energijos, kuri būtų gaminama Visagino atominėje elektrinė“ - sakė A.Kubilius.

Vyriausybės atstovai teigia, kad Visagino atominėje elektrinėje, kurią tikimasi pastatyti iki 2020-2021 metų, gaminama elektros energija bus pigesnė nei rinkos kaina, be to, tai padidins nuo Rusijos energetikos išteklių priklausomos Lietuvos energetinį saugumą.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinėVisagino AE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
O iš kur kis žino, kad bus pigesnė, negu perkant iš tos pačios Rusijos? Juk ir dabar iš jos perkame 80% elektros!

Kostas

Kostas portretas
Tai, kad nėra parengta jokių išsamių paskaičiavimų ir studijų apie AE statybos, eksploatavimo, žaliavos įsigijimo, atliekų saugojimo kaštus. Galutinė savikaina imama tiesiai iš lubų, vieną dieną 7-10 centų, kitą dieną 15 centų, o vakare sumasto kad gal apie 25 centus už kW. Pigesnė elektra nebus tikrai. Tai tas pats, kai Lietuva turi savo Mažeikių naftos perdirbimo monstrą, tačiau degalai brangiausi ne tik Europoje, bet ko gero visame pasaulyje. Lietuviškas biznis, iš bet kurio projekto susižerti kuo daugiau milijonų į savo kišenes, o po mūsų nors ir tvanas.

blabla

blabla portretas
Nu jo, tiesiog puiku.. Pradzioj pradedam statyt, sukisam kruva pinigu projektams ir pan, paskui darom referenduma ir klausiam ar verta statyt??? Tai pirma pastatom, paskui paklausiam ir nugriaunam (jei zmones nepritars). Puiku, auksine logika!!!
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių