Premjeras: PVM lengvata mėsai įsigaliotų anksčiausiai lapkritį

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, jog valdantiesiems politikams ir Seimui pritarus pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatai atšaldytai ir šviežiai mėsai, ji įsigaliotų lapkritį, o ne spalį, kaip Vyriausybės vadovas skelbė iki šiol. Spalį vyks rinkimai į Seimą.

„Artimiausiu metu politinėje taryboje apsispręsime dėl PVM lengvatos ir dar gegužės mėnesį Vyriausybė turėtų pateikti išvadą Seimui dėl lengvatinio tarifo, kad Seimas galėtų pritarti ir jau lapkritį - po šešių mėnesių - jis galėtų įsigalioti“, - premjero poziciją BNS perdavė jo atstovė Evelina Butkutė Lazdauskienė.

Tikėtina, kad politinėje taryboje socialdemokratų siūlymas atšaldytai ir šviežiai mėsai taikyti lengvatinį 5 arba 9 proc. PVM tarifą sulauks diskusijų. Pavyzdžiui, Darbo partija siūlo 5 proc. PVM taikyti 12-kai produktų - duonai, makaronams, kruopoms, pienui, kefyrui, sviestui, šviežiai mėsai, šviežiai žuviai, aliejui, miltams, daržovėms ir vaisiams bei cukrui. „Tvarkiečiai“ taip pat mano, jog PVM reikia mažinti būtiniausiems maisto produktams.

Kol kas neaišku, kada rinksis politinė taryba - premjero patarėja Auksė Kontrimienė BNS sakė, jog šią savaitę jos posėdis tikrai nenumatytas, nes Vilniuje nėra europarlamentarų - koalicijos partnerių partijų vadovų.

Premjero patarėjas Audrius Misevičius BNS sakė, jog PVM lengvata galėtų įsigalioti jau lapkričio viduryje ar pabaigoje, jeigu kitą savaitę jai pritartų politinė taryba ir Seimas. Priėmus PVM įstatymo pataisą, ją dar turėtų pasirašyti prezidentė.

Seime jau yra užregistruota nemažai siūlymų taikyti PVM lengvatas, o vienas jų siūlo sumažinti mėsos tarifą iki 5 proc.

Premjeras, finansų ministras ir socialdemokratų frakcijos atstovai praėjusį penktadienį sutarė, kad atšaldytai ir šviežiai mėsai būtų taikomas lengvatinis 5 arba 9 proc. PVM tarifas.

Pagal įstatymus, PVM pakeitimai gali įsigalioti tik po 6 mėnesių nuo jų priėmimo Seime arba anksčiau, jei jie priimami kartu su biudžeto pataisomis. Premjeras tikina, kad tikslinti biudžeto šiemet nenumatoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Tokia priemonė kaip PVM mažinimas tas pats kaip mirusiam kompresas-įsidės juos tie patys plėšikai į kišenes o kainų nieks nemažins.KAIP VISADA.Kontrolės Butkevičiau, kontrolės!Ar ne 400 kontrolės institucijų šiuo metu yra sukurta Lietuvoje?KODĖL JOS NEDIRBA MANO NAUDAI?!

Andrius

Andrius portretas
Aš nevalgau mėsos, tai man neįdomu. Mažinkit kainas daržovėm, vaisiam, uogom ir kitiem produktam, o ne mėsai.

MAR-as

MAR-as portretas
Čia bus „otkatas“ liaudžiai už rinkimų rezultatus?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių