Premjeras: Prekybos, pramonės ir amatų rūmai tapo patikimu partneriu

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Kaune dalyvavo Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų įkūrimo 90-ies metų jubiliejaus šventėje. Ceremonijos metu premjeras sveikino su gražia sukaktimi, pabrėžė Rūmų svarbą Lietuvos ekonomikos istorijai, akcentavo ateities iššūkius.

„Šios seniausios Lietuvoje asocijuotos verslo struktūros – Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų – sukaktis harmoningai įsilieja į mūsų Nepriklausomybės šimtmečio istoriją, liudija apie jaunos valstybės ekonomikos politiką, telkiant ir stiprinant verslą bei skatinant užsienio prekybą, atspindi mūsų visą valstybės ūkio raidą“, – iškilmių metu kalbėjo premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovo teigimu, Prekybos, pramonės ir amatų rūmai, savo veikla aprėpiantys visus šalies regionus, tapo patikimu Vyriausybės socialiniu partneriu ir ėmėsi labai svarbios misijos – burti verslo bendruomenę, skiepyti solidarumo, atsakingos partnerystės ir savitarpio pagalbos idėjas. „Jūsų iniciatyvos prisideda prie šalies ekonominės pažangos. Prekybos, pramonės ir amatų rūmai, siejantys daugelį smulkaus ir vidutinio verslo įmonių regionuose, yra nepamainomas sąjungininkas įgyvendinant Regionų plėtros programą, skirtą verslo plėtrai, investicijoms į atskiras vietoves pritraukti“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Premjero teigimu, jau yra parengtos 23 integruotų teritorijų plėtros programos, kurioms bus skiriamas Europos Sąjungos (ES) lėšos plėtojant ekonominės veiklos įvairovę ir taip kuriant naujas darbo vietas toliau nuo didmiesčių nutolusiuose miesteliuose. „Tam pasitarnaus ir kitas svarbus aspektas – naujasis socialinis modelis. Kviečiu visus kartu pereiti prie tokių kovos su nedarbu ir ekonomikos skatinimo metodų, kuriuos naudoja mūsų kaimynės Baltijos šalys bei daugelis ES valstybių – lankstesnių darbo santykių ir aiškiai bei patikimai veikiančios socialinės apsaugos sistemos“, – akcentavo Vyriausybės vadovas ir dar kartą pasveikino Prekybos, pramonės ir amatų rūmus su iškiliu jubiliejumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių