Premjeras: palikus PVM lengvatą šildymui, ji liktų iki 2017-ųjų

  • Teksto dydis:

Premjeras teigia, kad jei dabar bus nutarta palikti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą šildymui, ji liks iki 2016-ųjų pabaigos, kai baigsis dabartinės Vyriausybės kadencija.

„Jeigu bus priimtas politinis sprendimas, kad PVM lengvata bus toliau paliekama, tai turėtų būti priimtas įstatymas (...). Mes tikrai tada šitą lengvatą paliksim ir ji, mano manymu, bus palikta iki šitos kadencijos (Seimo ir Vyriausybės - BNS) pabaigos. Tikrai vėliau aš jos neteiksiu, nors ne aš ją buvau pateikęs. Mes sėkmingai viską subalansuosim“, - antradienį LRT radijui sakė Algirdas Butkevičius.

Pasak jo, palikus lengvatą, nebebus reikalingas ir naujas kompensavimo nepasiturintiesiems modelis.
„Tai reiškia, kad tokio kompensavimo mechanizmo, koks yra dabar paruoštas ir kuris vakar Vyriausybės posėdyje buvo patvirtintas, jis nebus reikalingas, dėl to, kad taikant PVM lengvatą, žmonių skaičius, kuriems reikalinga kompensacija, bus daug mažesnis. Savaime suprantama, tų 195 mln. litų nebereikės (pajamos, kurių biudžetas negautų dėl lengvatos - BNS), bus vėl grįžtama prie ankstesnės kompensavimo tvarkos“, - tikino premjeras.

Kitų metų biudžeto projekte socialiai remtinų žmonių kompensacijoms biudžete numatyta 168 mln. litų.

Vyriausybė 2015 metų biudžeto projekte siūlo nuo sausio atsisakyti PVM lengvatos šildymui, bet koalicijos partneriai „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ tam nepritaria. Liberalai tai pat siūlo iki 2016 metų pratęsti lengvatos galiojimą.

Iki šių metų pabaigos centralizuotam šildymui galioja 9 proc. PVM, o standartinis tarifas yra 21 proc.

Lietuvos gyventojų skolos už šildymą kasmet didėja - šių metų rugsėjo pradžioje jos siekė 154,4 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių