Premjeras neketina susitikti su „Hitachi“ viceprezidentu

  • Teksto dydis:

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius sako neketinantis susitikti su Vilniuje viešinčiu ankstesnės Vyriausybės pasirinktos strateginės investuotojos į Visagino atominės elektrinės (VAE) projektą Japonijos kompanijos "Hitachi" viceprezidentu Koji Tanaka.

"Aš neturėjau tokio pageidavimo ir noro. Neturėjau iš jų pusės tokio pageidavimo", - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius. Anot jo, toks susitikimas nenumatytas ir ketvirtadienį.

"(Rytoj - BNS) nėra mano darbotvarkėje numatyta, nes darbotvarkė jau yra sudaryta. Man niekas neišreiškė, kad iš jų pusės yra toks pageidavimas", - kalbėjo premjeras.

A.Butkevičius trečiadienį pareiškė, jog rudenį turėtų paaiškėti, ar Lietuva statys naują atominę elektrinę.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius ketvirtadienį susitiks K.Tanaka. Tai pirmas kartas po pernai spalį įvykusio referendumo, kai aukšto rango "Hitachi" atstovas susitinka su dabartinės Vyriausybės nariu.

Vyriausybė iki šiol nėra priėmusi galutinio sprendimo dėl naujos AE statybos. Gegužę ji įpareigojo J.Neverovičių tartis su regioniniais partneriais - latviais ir estais bei "Hitachi", ar naujomis sąlygomis jiems yra priimtinas VAE projektas. Jei būtų nutarta jį kartu tęsti, iki spalio 1 dienos būtų apsispręsta dėl bendros projekto įgyvendinimo bendrovės įkūrimo.

Premjero sudaryta darbo grupė šių metų pavasarį padarė išvadą, kad atominės elektrinės statyba Lietuvai yra per brangi, o jos gaminamos elektros kaina gali būti nekonkurencinga. Po to valdžia pareiškė, jog projektas būtų tęsiamas tik pagerinus sąlygas, dėl kurių būtų deramasi su Latvijos ir Estijos energetikos įmonėmis bei "Hitachi".

Greičiau apsispręsti dėl naujos branduolinės jėgainės Vyriausybę ragina prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam tep-tep

tam tep-tep portretas
jei gimei ąsilu,tai juo ir mirsi...nes esi grynakraujis beeeeeeeee...ihaha.....gali jau sau antkapį užsisakyt...

nindzia

nindzia portretas
nevedžiokit japoškų už nosies...tegul pažadukas kubilius-san susitinka ir toliau jiems kruša smegenis,o vėliau jam harakiri...

teptep

teptep portretas
Rusai deda visas pastangas, kad nesatytume atomines, bet gali nevargt, nes tikrai statysim.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių