Premjeras neatmeta dar vieno referendumo dėl VAE galimybės

Praėjusį sekmadienį įvykusiame referendume daugumai balsavusiųjų pasisakius prieš naujos atominės elektrinės statybą, kadenciją baigiančios Vyriausybės vadovas konservatorius Andrius Kubilius neatmeta antrojo referendumo galimybės.

Toks referendumas, anot jo, galėtų būti surengtas, kai bus žinomi išsamesni Visagino atominės elektrinės projekto duomenys.

„Yra faktas, kuris yra žinomas, referendumo nuomonė yra išsakyta. Yra klausimas, kaip toliau Lietuva ir Baltijos valstybės turi gyventi. Galbūt išsiaiškinus detaliau visus projekto skaičius, po kelių metų dar kartą reikėtų paklausti žmonių nuomonės“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui teigė A. Kubilius.

Tačiau, pasak premjero, prieš pradedant svarstyti kito referendumo galimybes, reikia sulaukti rinkimų pabaigos.

„Aš manyčiau, kad gal tiesiog reikia sulaukti naujos Vyriausybės ir Seimo, tada sėsti ir kalbėti, o ne rinkimų metu svarstyti“, - tvirtino ministras pirmininkas.

Po pirmojo Seimo rinkimų turo pirmaujančios Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas taip pat neatmetė antrojo referendumo galimybės. Pasak jo, referendumas įvyko per anksti - anot jo, kai paaiškės projekto kaina ir kiti duomenys bei tai, kad nauja atominė yra naudinga Lietuvai, bus organizuojamas dar vienas referendumas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) negalutiniai duomenys rodo, kad sekmadienį vykusiame referendume „taip“ naujos AE statybai pasakė 34,07 proc., „ne“ - 62,70  proc. balsavusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balys

Balys portretas
Tą referendumą galėsime rengti, kai Lietuvos žmonės šiek tiek apsišvies, kai suvoks, koks skirtumas tarp atominio reaktoriaus ir malkas deginančios kuryklos. Gal reikėtų suruošti viešą fizikos ir energetikos mokslo egzaminą, kaip ruošiami lietuvių kalbos diktantai ir konstitucijos egzaminai.

666

666 portretas
sakiau kad jie durniai arba vagys ,. pagal straipsnio pavadinimą manau visi supranta kad jie durniai nesuprantantys kas yra 60 procentų , tai jei jie durniai tai nėra ko stebėtis kas šalis apvaginėjama ir patiria didelius nuostolius su tokiais šalies atstovais

Skerslatvis

Skerslatvis portretas
Vaj varbūt vien tikai apie "malkine" alternartyvinė energetika girdėjote?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių