Premjeras: Lietuva galės aprūpinti dujomis Suomijos ir Estijos terminalą

  • Teksto dydis:

Premjeras teigiamai vertina Estijos ir Suomijos susitarimą statyti suskystintų gamtinių dujų terminalą. Algirdas Butkevičius sako, kad Lietuvos SGD terminalas būsimąjį suomių ir estų terminalą galės aprūpinti dujomis.

“Vertinu labai teigiamai, nes Estijos derybos su Suomija tęsiasi tikriausiai jau kokius dvejus metus. Jie net kreipėsi į Europos Komisiją, kad ji vienašališkai priimtų sprendimą ir pasakytų, kokioje šalyje turi būti statomas terminalas, bet Europos Komisija nepriėmė tokio sprendimo, jie po kurio laiko gavo atsakymą, kad vis dėlto pačios šalys turėtų susitarti“, - ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė A.Butkevičius.

Pasak jo, Suomijos ir Estijos terminalas nebus didelis: „Kiek žinau, šis terminalas, kuris bus statomas, nėra didelis. Jis turėtų tenkinti Estijos vartotojų poreikius“.

„Manau, kad mūsų laivas saugykla galės šį terminalą aprūpinti dujomis, ir, savaime suprantame, esant kitokiai dujų kainai, bus galima pasinaudoti ir vamzdynais, kurie Baltijos šalyse turi būti nutiesti. Baltijos šalys turi būti sujungtos, integruotos ir į Vakarų dujotiekio tinklus, kartu su Lenkija įgyvendinant GIPL’o projektą“, - pridūrė A.Butkevičius.  

Estijos ir Suomijos premjerai pirmadienį susitarė iki 2019 metų Suomijoje pastatyti regioninį SGD terminalą bei per jūrą nutiesti dujotiekį „Balticconnector“, kuris Estijai kainuos 25 mln. eurų (86,3 mln. litų). Susitarimas taip pat numato galimybę Estijai statyti nedidelį, jos poreikius atitinkantį SGD terminalą.

Iki 2016 metų Suomija ketina pateikti paraišką Europos Komisijai dėl projekto finansavimo.

Klaipėdos SGD terminalas pradės veikti nuo kitų metų - pirmaisiais metais terminalo pajėgumas sieks 1 mlrd. kubų per metus, vėliau - apie 4 mlrd. kubų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam nieko sau

tam nieko sau portretas
ar turi smegenų, ar jas visiškai pragėrei? Nebrangs tos dujos, neišsigalvok, o jei brangs, tuomet ir rėk. Kur parašyta, kad dujos brangs? gavai kremliaus įsakymą skleisti nesąmones? Geriau pagalvok, kad maskvoje greit įvyks maskvos maidanas, dėl tokių, kaip putkinas ir tu, rusiškų erkių, parazitavimo. vargas dr.jonui ramanauskui, jo prognozės Lietuvoje neišsipildys, o štai ruskiai maskvoje jau nebegali normaliai gyventi, gaunasi labai marksistiškai "apačios nenori taip gyventi, o viršūnės jau nebegali valdyti".

O man

O man portretas
kokia iš to nauda?

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
"Premjeras: Lietuva galės aprūpinti dujomis Suomijos ir Estijos terminalą" ----------------- Tai ar Lietuva jau isgauna dujas, kad gales aprupinti dujomis Suomijos ir Estijos terminala? Ar Suomiai su Estais yra tokie kvailiai, kad jiems reikalingas tarpininkas? O gal greiciau premjeras yra kvailys?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių