Premjeras: kitąmet iš dividendų tikimasi 150 mln. litų daugiau pajamų

  • Teksto dydis:

Kitąmet pratęsus pridėtinės vertės mokesčio (PVM) šildymui lengvatą, iš valstybės įmonių tikimasi gauti 150 mln. litų daugiau dividendų, teigia premjeras. Anot Algirdo Butkevičiaus, tokiu būdu bus bandoma padengti 200 mln. litų biudžeto „skylę“, kuri atsiras dėl suplanuotų ir negautų pajamų iš PVM.

„Mano pasiūlymas bus teikimas politinei tarybai. Bus didinami dividendai į biudžetą ateinančiais metais iš valstybės įmonių ir tai sudarys sumą - sunku pasakyti dabar tikslią sumą, bet tai bus apie 150 mln. litų. Taip pat jūs žinote, kad Vyriausybėje yra priimtas kompensavimo mechanizmas, kuris išliks, bet toji dalis papildomų lėšų, kuri buvo skirta arba numatyta, išplečiant gavėjų skaičių už šildymą, bus sumažinta“, - penktadienį žurnalistams sakė premjeras.

Jis neatskleidė, iš kurių bendrovių tikimasi gauti daugiausiai papildomų dividendų: „Iš visų valstybės įmonių ir akcinių bendrovių, kuriose yra valstybės kapitalas“.

Su papildomais 150 mln. litų 2015 metais valstybė gautų apie 300 mln. litų dividendų.

Anot A.Butkevičiaus, įmonės iš anksto žinos, jos privalės sumokėti dividendus, o ne naudoti lėšas investicijoms.

„Vardan Lietuvos žmonių geresnio gyvenimo ir ateities įmonės iš anksto žinos, kad kitais metais dividendai tikriausiai nebus palikti“, - aiškino ministras pirmininkas.

A.Butkevičius sakė tikįs, jog PVM lengvatos pratęsimui pritars koalicijos partneriai. Anot jo, panaikinus lengvatą, šildymas būtų brangęs savivaldybėse, kurios naudoja biokurą - tokių yra apie 15.

Dabar kitų metų biudžete planuojama gauti 43,466 mln. eurų (150,1 mln. litų) dividendų. Šiemet jų buvo planuota gauti apie 130 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių