Premjeras: dalies mokesčių lengvatų neliks jau kitų metų biudžete

  • Teksto dydis:

Sprendimai dėl mokesčių lengvatų likimo bus priimti dar šiemet ir įsigalios nuo 2018-ųjų, sako premjeras.

Pasak Sauliaus Skvernelio, lengvatas panaikinti ketinama, priimant kitų metų biudžetą.

„Turime tikslą iki šių metų pirmojo pusmečio pabaigos revizuoti visas mokestines lengvatas ir išimtis tada su sekančių metų biudžeto projektu teikti jau konkrečias įstatymo projektus, kaip bandysime palikti tas lengvatas arba tas išimtis, kurios duoda aiškų, konkretų rezultatą ir jas panaikinus arba pakeitus, turėtume esminį poveikį tiek į finansus, tiek biudžetą, tiek ir pačią ūkinę ekonominę veiklą atskirame sektoriuje“, - penktadienį eilinę pavasario sesiją pradedančiam Seimui kalbėjo S.Skvernelis.

Tačiau jis neatsakė į liberalo Eugenijaus Gentvilo klausimą, ar iki vasaros bus pateiktos pataisos, kurios panaikintų lengvatas, taikomas ūkininkams.

S.Skvernelis prisipažino, kad jei reikės, dėl paramos priimant įstatymus jis kreipsis ir į valdantiesiems nepriklausančius Seimo narius.

„Jeigu reikės kreipsiuos į kiekvieną iš jūsų, Seimo narį, dėl to, kad būtų paremti įstatymų projektai ir būtų priimti tie sprendimai, kurie yra reikalingi“, - teigė ministrų kabineto vadovas.

Be to S.Skvernelis informavo, kad Vyriausybės priemonių planas bus patvirtintas kovo 13-ąją.

Vyriausybė iki vasaros Seimui ketina pateikti 137 įstatymų projektus. E.Gentvilas priekaištavo, kad net 100 jų neregistruota Seime.

S.Skvernelis taip pat pabrėžė, kad dalį projektų būtina priimti, siekiant įgyvendinti EBPO rekomendacijas ir užtikrinti sklandų Lietuvos įstojimą į šią organizaciją.

„Įstoti į EBPO 2018 metais yra visos reformos tikslas, kuriam pasiekti reikia visų institucijų sutelkto darbo“, - teigė premjeras.

Pasak jo, socialinis modelis ir naujasis Darbo kodeksas liepos 1 dieną privalo įsigalioti.

„Jeigu mes laikysimės bendro principo, kad tai ką jie (Trišalė taryba - BNS) suderėjo, mes čia adaptuojame įstatymu, be abejo, Vyriausybė laikysis lyderystės, socialinis modelis ir Darbo kodeksas liepos 1 dieną turi, privalo įsigalioti. Bet, jeigu čia (Seime - BNS) bus bandoma kitais būdais pasikoreguoti savo derybines pozicijas, kurias galbūt kažkas prarado, tai tikrai nenorėčiau būti šitoje vietoje lyderiu“, - teigė S.Skvernelis.

Konservatorius Jurgis Razma premjero klausė, ar jis numato išlaikyti politinę lyderystę dėl socialinio modelio turinio, ar Darbo kodeksas bus atiduotas „į Seimo virtuvę laisvoms improvizacijoms“.

S.Skvernelis teigė, kad Vyriausybė teiks Seimui įstatymų pakeitimus, kurie padėtų sumažinti socialinę atskirtį, skatintų žmonių užimtumą ir jie nepiktnaudžiautų nedarbo išmokomis, pavyzdžiui, ketinama bedarbio pašalpas mokėti ne 6, o 9 mėnesius. 

Jis priminė, kad bus siūloma mažinti vaistų kainas, pertvarkyti valstybės valdomas įmones, tačiau dėl pokyčių švietimo ir mokslo srityje, kur numatomos ypač didelės struktūrinės pertvarkos, sprendimai bus rudens sesijoje. Numatoma pateikti Seimui ir strategiškai labai svarbią Nacionalinę energetinės nepriklausomybės strategiją, kuri nustatytų šalies energetikos politikos tikslus iki 2030 metų ir gaires iki 2050 metų.

Tarp svarbiausių sesijos darbų įvardijama vaiko teisių apsaugos sistemos ir urėdijų pertvarka, alkoholio prekybos specializuotose parduotuvėse, jo įsigijimo amžiaus cenzo didinimo iki 20 metų, pardavimo laiko trumpinimo.

Švietimo srityje planuojama paankstinti vaiko mokymąsi pagal bendrojo ugdymo programas - pradinį ugdymą pradėti nuo 6 metų.

Pagal Seimo valdybos patvirtintą posėdžių grafiką, sesijos metu, nuo kovo 10 dienos iki birželio 30 dienos, planuojama surengti daugiau kaip 50 posėdžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
O kada grąžinsit prieškrizinį PVM? Krizė tai lyg ir baigėsi jau...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių