Premjeras: „Chevron“ svarsto bylinėtis su Žygaičių bendruomene

  • Teksto dydis:

Skalūnų dujas vakarų Lietuvoje ketinanti išgauti JAV energetikos kompanija "Chevron" dėl slapta darytų vaizdo įrašų ir paskleistos esą neteisingos informacijos svarsto bylinėtis su Tauragės rajono Žygaičių bendruomene, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

"Pažiūrėkit, kaip dabar yra išplatinta tam tikra informacija ne apie Vyriausybę, bet apie "Chevron" kompaniją. Ir yra kalbų, kad šita kompanija netgi galvoja kreiptis į teismą", - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, kai kurie susitikimai su "Chevron" buvo slapta filmuojami, po to paskleisti viešojoje erdvėje kartu su melaginga informacija.

"Buvo slaptai kažkada filmuojama, kada jie (Žygaičių bendruomenė - BNS) buvo susitikę su "Chevron" kompanijos atstovais, po to neperspėjo, kad bus taip filmuojama, po to paleido tą informaciją ir tą filmuotą medžiagą "Youtube" ir parašė prie tos medžiagos filmuotos tai, kas nebuvo netgi kalbama tuose susitikimuose", - Žinių radijui kalbėjo premjeras.

A.Butkevičius teigė, kad Žygaičių bendruomenės noras filmuoti susitikimus yra politikavimus. Jo žodžiais, jeigu bendruomenė norės su juo susitikti, jis tai padarys.

"Aš visą laiką esu pasiruošęs (susitikti - BNS), bet turi būti abipusės pagarbos principo laikymasis, nesvarbu, kokias mes užimame pareigas ir kur gyvename, ir kur dirbame", - teigė premjeras.

Po praėjusią savaitę atšaukto susitikimo Vyriausybėje premjeras tikino, kad daugiau netarpininkaus bendruomenei ir "Chevron" ir susitikimų Vyriausybėje nerengs. Susitikimas buvo atšauktas, nes bendruomenės atstovai jį norėjo filmuoti, o Vyriausybė nesutiko.

Antradienį valdančiųjų politinė taryba nusprendė neatidėlioti skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso ir sutarė, kad rugsėjo 16 dieną "Chevron" būtų paskelbta konkurso nugalėtoja.

"Chevron" pretenduoja žvalgyti skalūnų dujas 1,8 tūkst. kvadratinių metrų Šilutės-Tauragės plote vakarų Lietuvoje - ši teritorija ribojasi su Tauragės rajono šiaurės vakaruose esančiu ir 600 gyventojų turinčiu Žygaičių miesteliu.

Šių metų pradžioje Žygaičių bendruomenės atstovai pareiškė, kad nebuvo informuoti apie planus ieškoti skalūnų dujų. Jie baiminosi, kad išgaunant skalūnų dujas, gali būti užterštas geriamas vanduo, pažeista ekosistema. Vėliau bendruomenė organizavo piketus, konferencijas, kuriose pasisakydavo prieš skalūnų dujų gavybą, teigdama, kad "Chevron" veikla pasaulyje rodo, jog ši bendrovė nesilaiko aplinkosaugos reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MEImei

MEImei portretas
Žygaitiškiai tam ir nori viską filmuoti, kad nebūtų apgaudinėjami, o dabar Butkevičius pranešinėdamas žinias apie Shevron "ketiimus" tapo jų įkaitų ir pakaliku! LAUK IŠ VALDŽIOS JANKIŲ PAKALIKE!

naujieji okupantai

naujieji okupantai portretas
Norintiems investiciju,gal galit pateikti pavyzdziu,kur jav investicijos butu naudingos vietos gyventojams ar visai saliai? Kokios darbo vietos? Ukrainoje,kur jankiai isgauna skalunus,nuseko vanduo,aplink didelis uzterstumas,darba turi tik sargas ir vairuotojas,visi kiti atveztiniai samdiniai.Ta vyriausybes marionete butkevicius apsimelavo ir turi ka slepti,ko kitaip bijoti viesumos?daugiau www.sklaunai.info

Tomas.

Tomas. portretas
Labai gera naujiena,užteks parazitams stabdyti investicijas. Lietuvoje jau pasidarė taip kad nieko negalima statyti,sukurti nauju darbo vietų nes atsiranda parazitu kurie nori is to pasipelnyti ir stabdo visa proseca
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių