Premjeras: „Būsto paskolų draudimo“ veikla daugiau nebus finansuojama

  • Teksto dydis:

Sunkmetį išgyvenančios valstybės valdomos bendrovės "Būsto paskolų draudimas" veikla iš valstybės lėšų daugiau nebebus finansuojama, tačiau įmonės bankroto nebus siekiama, sako premjeras.

"Daugiau paskolų garantijų jokių nebus suteikta, bet negalime taip pat pasakyti, kad ji bankrutuos, tada bankai patirtų tam tikrus nuostolius", - ketvirtadienį Seime žurnalistams pareiškė Algirdas Butkevičius, paprašytas pakomentuoti paskutines Valstybės kontrolės išvadas.

Anot jo, siekiant išvengti bankroto, didinamas bendrovės įstatinis kapitalas.

"Šiuo metu didinamas įstatinis kapitalas - ten,kur jau paskolos yra beviltiškos, kito pasirinkimo mes neturime", - aiškino A.Butkevičius.

Valstybės kontrolė ketvirtadienį pareiškė, kad nepaisant problemų, į bendrovę toliau investuojamos valstybės lėšos įstatiniam kapitalui didinti (157 mln. litų) bei teikiamos paskolos, tačiau nesprendžiama, ar jos veikla dar kelis dešimtmečius yra ekonomiškai pagrįsta.

Finansų ministerija siūlo "Būsto paskolų draudimui" suteikti iki 10 mln. litų paskolą.

Įmonės direktorius Marijus Jūris Mikalauskas BNS sakė, jog galbūt tai būtų paskutinė valstybės parama, nes finansinės perspektyvos gerėja. Anot jo, po krizės valstybė į įmonę investavo ar jai paskolino 170 mln. litų.

100 proc. "Būsto paskolų draudimo" akcijų priklauso Finansų ministerijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių