Premjeras: bus siūloma PVM lengvata viešbučiams, kitos lengvatos liks

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad bus siūloma mažinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą viešbučiams. Tikimasi, kad dėl lengvatos daugiau lėšų liks valstybei.

Premjeras taip pat pakartojo, kad žadama išlaikyti visas dabar galiojančias PVM lengvatas - šilumai, vaistams, knygoms, spaudai. Neketinama naikinti ir nuo pernai galiojančios lengvatos keleivių vežimui tarpmiestiniu ir vietos transportu.

„Tai negali būti lyginama su cementu ar plytomis - tokie patys PVM tarifai. Tai tikrai jie išliks“, - antradienį Seime žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Pasak premjero, PVM tarifą mažinti viešbučiams galima dėl dviejų priežasčių, pirmiausia - dėl to, kad 60-70 proc. pajamų viešbučiai gauna iš užsienio turistų, o antra - mokant standartinį 21 proc. tarifą, viešbučiai susigrąžina PVM mokestį, todėl jį sumažinus, tikimasi, kad jie nesusigrąžins mokesčio.

„Jeigu anksčiu buvo PVM tarifas jiems sumažintas, jie dėl keletos litų to (PVM sugrąžinimo - BNS) nereikalaudavo. Pernai juridiniai asmenys iš viešbučių per PVM atskaitą susigrąžino 30 mln. litų. Nekalbant apie fizinius asmenis, nes jų apskaita nevedama“, - sakė premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių