Premjeras: biudžeto surinkimas šiemet gerės

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius tvirtina, jog šiemet valstybės biudžeto pajamų surikimas toliau gerės.

„(Biudžeto surinkimas - BNS) buvo didžiulė problema, bet ji yra sprendžiama. Pernai biudžeto surinkimas ženkliai pagerėjo. Gerėjimas buvo pats didžiausias tarp visų Europos Sąjungos šalių. Tą pasakė ir profesorius Frydrichas Šnaideris. Tikimės, kad šiais metais biudžeto surinkimas dar gerės. Surinkimas turi būti gerinamas ir manau, kad toliau gerinsime“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė A.Butkevičius.

Jo teigimu, pajamų surikimo gerėjimą geriausiai iliustruoja faktas, jog praėjusių metų biudžeto planas buvo parengtas prie 3,4 proc. numatomo ekonomikos augimo. Nors pernai Lietuvos BVP augimas sudarė tik 1,7 proc., valstybė ir savivaldybės biudžetai gavo 2,3 proc. (160,9 mln. eurų) daugiau pajamų nei planuota.

Šiemet valstybės biudžeto pajamos be Europos Sąjungos (ES) paramos turėtų siekti 5,945 mlrd. eurų (2015 metų planas - 5,666 mlrd. eurų), o išlaidos 6,586 mlrd. eurų (2015 metų planas - 6,074 mlrd. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taika

Taika portretas
Biudžetas didės, bet tam neturės jokios įtakos Butkevičiaus vadovavimas. Vietoje jo galėtų būti bele kas.

Angelė

Angelė portretas
Gal premjeras ta proga naujai dantis susidėjo?Tik,gaila,atlyginimus kelia šiandien,rytoj jau kitaip galvos.Juk čia kalbėjimas Butkevičiaus.

Melagis

Melagis portretas
,,Didės''iki rinkimų,po rinkimų bus kaip buvę.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių