Prekybos tinklai sprendžia: dirbti ar nedirbti per šventes?

  • Teksto dydis:

Profsąjungos siekia, kad visi prekybos tinklai nedirbtų per didžiąsias ir dvi valstybines šventes, taip leidžiant parduotuvių darbuotojams pailsėti, pabūti su šeima. Prekybos tinklai „Norfa“ ir „Lidl“ jau nedirba tris dienas. Jų atstovų teigimu, tiek dienų gali būti „neprekybinės“, nors atsiliepia pajamoms.

„Maxima“, „Iki“ ir „Rimi“ darbą per šventes trumpina, bet dėl visai laisvų dienų sako norintys diskutuoti su darbuotojais, nes daugelis jų esą patys nori dirbti ir užsidirbti.

Profsąjungos siekia, kad prekybos tinklai iš pradžių nedirbtų bent keturias dienas – per Velykas, Kalėdas, Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją. Per laisvadienius pardavėjai ir kiti parduotuvių darbuotojai galėtų švęsti, ilsėtis.

„Tas klausimas buvo jau pradėtas prieš 10 metų gvildenti, jis tai iškyla, tai nuslūgsta, man atrodo, dabar didžiausias postūmis buvo Lenkijos pavyzdys, kur buvo uždrausta įstatymu dirbti prekybos tinklams sekmadieniais“, – sako Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Du didieji prekybos tinklai – „Lidl“ ir „Norfa“ – per Velykas, Kalėdas ir Sausio 1-ąją jau nedirba, o dienomis prieš – dirba trumpiau. Tinklų atstovų teigimu, taip nuspręsta po darbuotojų apklausos.

Kiti trys didieji prekybininkai – „Iki“, „Rimi“ ir „Maxima“ – per ir prieš didžiąsias šventes dirba trumpiau. „Maximos“ vadovės teigimu, tinklas pirmiausia paiso pirkėjų norų.

Išsamiau – Augustino Stankevičiaus, Irmos Janauskaitės ir Urtės Korsakovaitės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
O kiek įmonių ir gamyklu dirba slenkančiu grafiku ir per visus savaitgalius ir šventes? Ką daryti tiems tūkstančiams darbininkų, kuriems išeiginė išpuolė sekmadienį? Jiems maisto nereikia?

Anonimas

Anonimas portretas
Kas sugalvojo šia nesamone.aš dirbu iki parduotuvėja .tokio noro kaip dirbt per šventes niekas ne turi.visi darbuotojai turi šeimas ir nori butsu jais

...

... portretas
Gal pirma te per šventes nustoja dirbti ligoninės, policija, gaisrininkai...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių