Parduotuvėse galima lengvai rasti nupiginto alkoholio (specialus reportažas)

Seimui nuo lapkričio 1-osios uždraudus skelbti apie alkoholio akcijas parduotuvėse, apie pigiau parduodamus alkoholinius gėrimus galima nesunkiai sužinoti iš pardavėjų. Tačiau kai kurių prekybos centrų darbuotojai tikina, kad pigesnio alkoholio nebėra.

Pirkėju prisistatęs BNS žurnalistas trečiadienį patikrino, ar didžiuosiuose prekybos tinkluose „Iki“, „Maxima“, „Norfa“ ir „Rimi“ bei alkoholiu prekiaujančiose specializuotose parduotuvėse „Vynoteka“ ir „Bottlery“ galima atskirti, kuris alkoholis parduodamas pigiau.

„Iki“ pigesnis alkoholis - atskiroje lentynoje ir laikraštuke

Vienoje „Iki“ parduotuvių Vilniuje visos alkoholio kainų etiketės buvo vienodos - baltos spalvos - ir nurodančios tik gėrimo kainą bei kilmę. Tačiau parduotuvėje galima nesunkiai surasti pigesnio alkoholio.

„Va ten, matote, yra atskira lentyna prie alkoholio. Ten iš esmės sudėti visi pigesni gėrimai. Čia visur pas mus taip. Jeigu jūs norite grynai pažiūrėti, kurie gėrimai pigesni, tai atsiverskite mūsų laikraštuką. Ten visi gėrimai parodyti bus pigesni nei šiaip“, - kalbėjo pardavėja.

Atskiroje lentynoje sudėti įvairūs gėrimai, tačiau nežinant pirminės kainos, sunku pasakyti, ar jų kainos - sumažintos.

„Maximoje“, „Rimi“ ir „Norfoje“ kainų akcijų nebėra 

Vienos Vilniaus „Norfų“, kurios alkoholio skyriuje visos kainų etiketės vienodos, darbuotoja pareiškė, jog jokių kainų svyravimų ir akcijų nebėra ir nebus. „Maximoje“ visos etiketės irgi suvienodintos, o salės darbuotoja sakė nieko nežinanti apie sumažintas gėrimų kainas.

„Čia tik neseniai pas mus paleido šitą reikalą ir neturime dar kažkokių nurodymų dėl kainų mažinimo iš viršaus. Nežinau, gal vėliau kažkoks nurodymas bus, bet dabar suvienodinome kainas ir viskas“, - kalbėjo „Maximos“ darbuotoja.

Tuo metu „Rimi“ prekybos tinklas padarė pertvarką - šalia gėrimų priklijuotos baltos nedidelės etiketės, kaip ir kituose prekybos tinkluose, tačiau ant lentynų iškabintos didelės raudonos lentelės, kurios nurodo tokias pat gėrimų kainas, tik dideliais skaitmenimis.

„Rimi“ pardavėja teigė, kad tai jokiu būdu nėra mažesnių kainų demonstravimas.

„Jokių akcijų nebėra pas mus. Visos kainos čia be nuolaidų. Tos raudonos kainos tik atkreipia dėmesį bendrai apie kainas, bet čia ne reklama apie akciją“, - kalbėjo „Rimi“ darbuotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nealkanas esi

nealkanas esi portretas
kuomet sotus arba nebegali...nei valgyt, nei vartot...

taip

taip portretas
Kodel cia tokia panika/?Parduotuves uzsidaro?pilna viskuo.tik pirkit.o tas geralas euru brangiau -pigiau,nekasdien geri, jei kasdien tai jau kita problema.Gal butu tikrai gerai,kad visos parduotuves uzsidarytu kokiam menesiui,gal dingtu tu amzinai alkanu sindromas

svyruos svyruos tos kainos

svyruos svyruos tos kainos portretas
kol nukris....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių