Prekybos centrai per šventes: vieni darbuotojams leis pailsėti, kiti – užsidirbti

  • Teksto dydis:

Likus kiek daugiau nei mėnesiui iki Kalėdų, prekybininkai atkreipia dėmesį, kad nors už darbą per šventes mokama dvigubai, dauguma darbuotojų per jas dirbti nenori. Dalis didžiųjų parduotuvių per žiemos šventes nedirbs, tačiau kai kurie prekybos centrai rengiasi tiesiog trumpinti darbo valandas.

Pirmąją Kalėdų dieną ir per Naujuosius visiškai nedirbs „Norfos“ ir „Lidl“ parduotuvės. „Norfos“ atstovai sako, kad dauguma darbuotojų per šventes nori būti su šeima, todėl nedirbti jie ragina ir kitus prekybos centrus.

Tačiau „Maximos“ atstovai sako, kad dalis darbuotojų dirbti nori dėl didesnio užmokesčio, todėl jie uždarys tik dalį savo parduotuvių, o kitos dirbs trumpiau.

„Iki“ prekybos tinklas pastebi, kad pirkėjai net ir per šventes nori apsipirkti, todėl parduotuvių jie neuždarys. Kaip elgsis „Rimi“, kol kas dar nenuspręsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AGA

AGA portretas
Tai įrodo, kad kas penktas lietuvis skursta. Ne, manau kad didelė jų dalis ( ir ne tik skurstančių) mato ir galvoja tik apie save. O verslininkai pirmiausia rūpinasi savo piniginės storiu.

...

... portretas
Pas mus NĖRA valstybinės religijos, tai ir negalima keist PC darbo laiko. O Lidl išvis veidmainiai - iš MŪSŲ nuotraukų kryžius šalina, bet švęst tas šventes nori.

Rūta

Rūta portretas
Juk šventės pas visus ateina. Kodėl turi švęsti tik valdžia? Juk jų per šventes nei su žiburiu nerasi darbo vietose .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių