Prekybos centrai jau pradėjo ruoštis Kalėdoms

Nors iki didžiųjų metų švenčių – kiek daugiau nei pusantro mėnesio, prekybos centrai jau puošiasi, o verslininkai lentynas pildo kalėdinėmis prekėmis. Tačiau prekyba kol kas vangi. Pirkėjų antplūdžio, kaip įprastai, tikimasi sulaukti  paskutinėmis prieššventinėmis dienomis.

Prekybos centrai pirkėjus jau pasitinka papuoštomis eglutėmis, taip pranešdami apie prasidėjusią šventinę prekybą. Tačiau kai kurie žmonės sako, kad puoštis dar ankstoka, nes prailgsta švenčių laukimas. O joms atėjus, emocijos esą jau būna daug mažesnės.

Galbūt dėl to lietuviai ir neskuba atverti piniginių kalėdinėms dovanoms bei kitoms puošmenoms.

„Žmonės užsuka, jau pasižiūri, pasigroži, bet nupirkti dar neskuba. Pirkimas prasideda visada prieš pat šventes. Žmonės, kaip minėjau, neskuba ruoštis iš anksto, visada jau paskutinėm dienom puola, bėga“, – sako pardavėja-konsultantė Viktorija Januškaitė.

Kai kurių smulkiųjų verslininkų teigimu, nors savas lentynas šventėms skirtomis prekėmis jie dar nenukrovę, sako ilgai netruksią, nes žmonės linkę iš anksto žvalgytis ir tik vėliau pirkti.

Verslininkai neslepia – pardavimai kalėdiniu laikotarpiu išauga beveik šimtu procentu. O dovanos priklauso nuo galimybių, amžiaus ir lyties. Tačiau vidutiniškai lietuvis joms išleidžia apie 100 litų.

Pastaraisiais metais ypač išpopuliarėjo dovanų kortelės.

„Vyrams daugiau ekstremalios dovanos renkamos, moterims yra pasilepinimai įvairūs: manikiūrai, grožio paslaugos. Jeigu vyresni žmonės, tai yra teatro bilietai, vakarienės. Tokios lengvos pramogos labiau“, – pasakoja dovanų ekspertė Ieva Špokauskienė.

Verslininkai, parduotuves turintys Klaipėdos centre, puoštis žada prasidėjus gruodžiui.

Analitikai prognozuoja, kad šių metų Kalėdos bus panašios kaip ir pernai: kai namų ūkio išlaidos siekė nuo 50 iki 400 litų. Didinti išlaidų neleidžia padidėjusios sąskaitos už šildymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Nerizikuociau vietoje verslininku,nevezciau nauju prekiu kaledom,siemet netures planuoto pelno.Kalediniu prekiu paklausos nebus.Zmones prarado svenciu dziaugsma ir ju laukima.

bvcb

bvcb portretas
daug smagiau dovanoti savo pagaminta dovana, jinai yra su daugiau meiles, pvz, savo keptu sausainiu pacio siuvineta maiseli. O daikto nenupirksit, ko zmogui isties reikia, ir isvis dabar zmonems labiausiai reikia meiles, o ne daikto kazkokio, kuris meiles neatstos...

tata

tata portretas
tat kai as mazas buvau labai bijodavau tamsos,o dabar kai gaunu saskaita uz elektros energija, bijau sviesos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių